14. kolo
03.12.2023 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Interu (© AFP)

Inter po letech v Neapoli uspěl. Obhájce trofeje poslal do kolen gól kapitána českých soků

Hráči Interu porazili ve 14. kole Serie A 3:0 Neapol, a opět se tak vrátili před Juventus na první příčku tabulky. Úřadující mistr Miláňany dlouho zlobil a po trefě Mattea Politana se dokonce otřáslo břevno. Nerazzurri ovšem prokázali skvostnou formu, když ranou Hakana Calhanoglua rozhodli o své výhře. Kapitánovi tureckého národního týmu, který bude soupeřem Česka na blížícím se Euru, na šestý přesný zásah v ročníku nahrál Nicoló Barella, jenž po změně stran navíc přidal gólovou pojistku.

Pro hosty šlo o první výhru ve městě pod Vesuvem od ledna roku 2020.

Pokud by někdo hledal největší slabinu svěřenců Waltera Mazzarriho, jako odpověď by se nabízela výkonnostní nekonzistentnost. V případě úspěchu proti svému bývalému zaměstnavateli by to bylo pro zkušeného stratéga poprvé, co by Partenopei dovedl ke dvěma po sobě jdoucím ligovým triumfům. Na druhé straně ovšem stál rozjetý lídr soutěže, kterého v posledním kole nesesadil ani Juventus. Inter navíc v průběhu týdne předvedl v Lize mistrů nevídanou stíhací jízdu, kdy dokázal zvrátit třígólový náskok portugalské Benfiky.

Navzdory předpokladům byla v úvodu aktivnější Neapol, která se už po dvou minutách mohla dostat do vedení. Skvělé ráně Eljife Elmase do horního rohu však vystavil stopku Yann Sommer. Ve 12. minutě se do šance propracovali i Nerazzurri, gólová střela Marcuse Thurama ale přišla k jeho smůle z ofsajdového postavení. Po atraktivním začátku byl blízko ke skórování až po půlhodině hry Politano, jenže dalekonosný pokus z osy hřiště pouze orazítkoval břevno. Do šaten tak odcházeli spokojenější Miláňané. Ve 44. minutě totiž sklepl Barella balon příhodně proti noze Calhanoglua, jenž jej z první poslal nechytatelně k tyči.

Neapol se po změně stran hnala za vyrovnáním. Ve velké příležitosti se na levém kraji vápna objevil Khvicha Kvaratskhelia, jehož prudkou ránu na poslední chvíli vytěsnil Sommer. Inter přečkal těžké situace a po hodině hry podruhé udeřil. Po dobré práci Lautara Martíneze prokličkoval skrze pokutové území Barella a zamířil přesně k tyči. Záhy chtěl skórovat i sám Argentinec, z příhodné pozice ale přestřelil. Neapol mohla snížit hlavičkou Victora Osimhena, ten ovšem minul Sommerovu bránu. S blížícím se koncem domácí usilovali alespoň o zdramatizování, což však vyústilo v otevření okének jejich defenzivy. Gólovou tečku za duelem tak udělal po skvostném pasu do odkryté sítě Thuram.

Inter tedy na hřišti obhájce titulu uspěl a udržel si první místo v tabulce. Dalším soupeřem Neapole bude 8. prosince turínský Juventus, zatímco Nerazzurri o den dříve přivítají Udinese.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele