8. kolo
08.10.2023 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Na další oslavy to v Neapoli zatím nevypadá. Zkušeného Bonaventuru políbila střelecká múza

Hráči Fiorentiny si v osmém kole Serie A odvezli z Neapole překvapivou výhru 3:1. Fialky se poprvé ujaly vedení díky brzkému gólu Josipa Brekala, pro kterého to byl premiérový zásah v jejich dresu. V závěru úvodního dějství sice z penaltového puntíku srovnal Victor Osimhen, jenže v 63. minutě vrátil tým z Toskánska do vedení 34letý Giacomo Bonaventura, jenž se trefil už počtvrté, přičemž jen v jedné z posledních pěti sezon zaznamenal více ligových branek.

Na jeho zásah Partenopei odpověď nenašli, a počtvrté v nejvyšší italské soutěži tak ztratili. Antonín Barák zápasu přihlížel z lavičky náhradníků.

Fiorentinu vysoká prohra s Interem pořádně nakopla, o čemž svědčila série šesti zápasů v řadě bez porážky. S výkonem v posledním utkání Konferenční ligy s Ferencvárosem však nemohly být Fialky spokojené, jelikož s papírovým outsiderem doma pouze remizovaly. Tentokrát je navíc čekal mnohem složitější úkol, protože se jim do cesty postavila Neapol. Ta předvedla v Lize mistrů velmi působivý výkon proti Realu Madrid, se kterým ale nakonec těsně padla.

Už v šesté minutě po přihrávce Mattea Politana zakončoval Giovanni Di Lorenzo, italský bek však mířil nad. Brzkého vedení se tak ujali hosté. Odražený míč od tyče si našel Brekalo, jenž z úhlu propálil Alexe Mereta střelou mezi nohy. Fanoušci Neapole nemuseli na vyrovnání čekat dlouho, kdyby si Khvicha Kvaratskhelia nedal příliš dlouhý dotek a zvládl zakončit. Gól sice následně padl, avšak z ofsajdu. O chvíli později to vyzkoušel také Stanislav Lobotka, jenže mířil doprostřed brány, kde stál gólman Fialek. Kromě nepříznivého výsledku měla Neapol trable i se zraněním Franka Anguissy, jehož musel Rudi García ještě v prvním dějství vystřídat. V závěrečné minutě nastavení byl však v pokutovém území faulován Osimhen, který následně s ledovým klidem poslal balon za záda Marca Terracciana.

La Viola si mohla vzít vedení zpět do svých rukou, když M’Bala Nzola posunul míč Jonathanovi Ikonému, jenž však napálil pouze pravou tyč. Osimhen dostal obrovské množství prostoru po špatně hozeném autu, jenže radost mu fantastickým zákrokem zkazil Terracciano. Nakonec to byli opět hosté, kteří se ujali vedení. Ke třem bodům nasměroval svěřence Vincenza Italiana kapitán Bonaventura. Partenopei se už do zápasu vrátit nedokázali, a pustili tak právě Fiorentinu na čtvrté místo v tabulce. Naopak střídající Nicolás González je dorazil gólem v nastaveném čase. Skvělý centr Fabiana Parisiho si Argentinec našel blízko před brankou a s přehledem šanci proměnil.

Fiorentina tak ani na hřišti úřadujícího mistra neprohrála a dokonce vybojovala plný počet bodů. V následujícím kole se 23. října střetne s Empoli, Neapol vyzve o dva dny dříve Veronu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele