2. kolo
27.08.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Janova (© AFP)

Janovská posádka využila nepohody v hlavním městě. Střelec Retegui si k večeři dal Orly

Lazio prohrálo na Stadio Olimpico ve druhém kole Serie A s nováčkem z Janova 0:1. Špatný závěr klání Římanů v Lecce se promítl i do utkání proti Rossoblu. Fotbalisté z hlavního města od začátku působili ospale, což hlavou potrestal skvěle zorientovaný Mateo Retegui. Celek z rodiště slavného objevitele Kryštofa Kolumba se tak po roční pauze ve druhé lize dočkal prvního vítězství mezi elitou. Svěřenci Maurizia Sarriho si naopak budou muset na premiérový bodový zisk v novém ročníku počkat.

Hráči Lazia by rádi co nejrychleji zapomněli na utkání v Lecce, kde ještě pět minut před koncem základní hrací doby vedli díky brance Cira Immobileho, ale nakonec vinou zpackaného závěru odjeli zcela bez bodů. Jenže co byly problémy Le Aquile v porovnání s těmi janovskými. Nováček sezony v úvodním kole před zaplněným hledištěm doufal v povedený návrat do ligy, o to větším direktem proto byla jednoznačná porážka 1:4 od Fiorentiny.

Orli navázali na závěr minulého kola a Janov toho hned chtěl využít. Johan Vásquez poslal z levé strany střílený centr, trefil však pouze vzdálenější tyč. O chvíli později už ale Lazio na svou pasivitu doplatilo. Zakončení z voleje sice Ivan Provedel ještě vyrazil, ale s hlavičkou italského reprezentanta Reteguiho nemohl udělat nic. Tým z hlavního města i po inkasované brance působil mdle a nováček z Janova si výlet prozatím užíval.

Biancocelesti se po přestávce částečně vzpamatovali. Po dobré kličce ve vápně po zemi zakončoval Mattia Zaccagni, jeho projektil však neměl přesnost. O chvíli později to zkusil technicky Luis Alberto, tentokrát už musel zasahovat Josep Martínez. Immobile o sobě dal vědět až po více než hodině hry, když z malého vápna stihl bodlem zakončit, avšak orazítkoval pouze břevno. Čím víc se blížil konec, tím víc si logicky Grifone dávali na čas. I kvůli tomu už Le Aquile nenašli odpověď na Reteguiho trefu z prvního poločasu.

Lazio prohloubilo výsledkovou krizi z úvodu sezony a s nováčkem padlo. O to více bude muset zabrat v příštím kole, jelikož 2. září zavítá do Neapole. Janov o den později pohostí Turín.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele