12. kolo
12.11.2023 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rui Patrício (© AFP)

Pražský kolaps zanechal na AS Řím stopy i v derby. Oba týmy dělily od výhry centimetry

Fotbalisté AS Řím remizovali ve 12. kole Serie A s Laziem 0:0. Vlci, kteří v posledním soutěžním duelu podlehli pražské Slavii, začali klání aktivně, branka Bryana Cristanteho však musela být odvolána kvůli ofsajdu. Blízko k překlopení vah na stranu svého týmu byl i Luis Alberto, jeho pokus ale skončil na tyči. La Lupa tak opět potvrdila, že se jí v posledních duelech se svým městským rivalem nedaří, neboť do jeho sítě neskórovala už potřetí v řadě.

Zkušení kouči římských rivalů se dostali do slovní přestřelky už uprostřed týdne. Maurizio Sarri totiž prohlásil, že zatímco jeho svěřenci prošli s Feyenoordem válkou, AS čeká v boji se Slavií přátelský duel. José Mourinho se proti tomu ohradil a samotný výsledek dal za pravdu právě Portugalci, když Vlci padli v Praze 0:2. Před pikantním střetnutím bylo jisté, že roli bude hrát každý gól. Tři poslední soutěžní klání domácích totiž vždy nabídla právě jednu jedinou branku.

Začátek zápasu přinesl mírnou převahu Vlků. Ta mohla být korunována ve 13. minutě vedoucím gólem Bryana Cristanteho, záložník AS však dorážel míč do sítě z ofsajdového postavení. Následně se hra začala vyrovnávat a i Lazio si vytvořilo několik zajímavých situací. Nejkrásnější moment první půle měl na svém kontě záložník Biancocelesti Luis Alberto, jehož dalekonosnou ránu zastavila až branková konstrukce. Blízko ke gólu byl krátce nato i Alessio Romagnoli, jenže proti jeho razantní hlavičce se vyznamenal fenomenálním zákrokem Rui Patrício.

Po návratu ze šaten se na zajímavé příležitosti chvíli čekalo. Vzruch v ochozech tak přinesl až Romelu Lukaku, který se ve středu hřiště krásně uvolnil a poté jako tank uháněl k bráně Lazia. Belgický útočník se nakonec rozhodl z hranice vápna i vypálit, ostrý projektil byl ale zblokován. V 73. minutě se opět připomněli i bílomodří zásluhou střely Matíase Vecina ze střední vzdálenosti, Patrício však podtrhl svůj skvělý výkon dalším jistým zakrokem.

Davide Massa, rozhodčí čtvrtečního boje mezi Rangers a Spartou, tak utkání ukončil v čase nerozhodného výsledku. Lazio bude hrát v příštím kole 25. listopadu v Salernu, AS o den později přivítá Udinese.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

Napraviť katastrofálny výkon v Prahe!

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele