27. kolo
01.03.2024 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů AC Milán (© AFP)

Nedisciplinované Lazio dohrávalo v osmi hráčích, AC před zápasem se Slavií spasil žolík

Lazio prohrálo v předehrávce 27. kola Serie A před vlastními fanoušky s AC Milán 0:1. Rossoneri se před blížícím se utkáním s pražskou Slavií dlouho hledali, k triumfu jim však nechtěně pomohl v 57. minutě vyloučený Luca Pellegrini. Miláňané přesilovou hru využili až v úplném závěru, kdy se trefil střídající Noah Okafor. Římané, kteří zkraje příštího týdne odehrají důležitou odvetu v osmifinále Ligy mistrů, navíc neunesli koncovku zápasu, v němž obdrželi za šarvátky další dvě červené karty.

Fanoušci Slavie, kteří díky losu osmifinále Evropské ligy zhlédli předchozí zápas AC Milán, viděli hned ve třetí minutě remízového duelu největší ofenzivní zbraň Rossoneri. Tou je bezesporu portugalský expres Rafael Leao, jenž krásně skóroval do sítě Atalanty. Lazio toužilo zopakovat výhru 4:0 z posledního vzájemného klání na tomto stadionu, jeho koncentrace už však pomalu směřovala i k odvetě s Bayernem v Lize mistrů.

Tomu odpovídala například absence Cira Immobileho v základní sestavě, zastoupit ho ale mohl už v osmé minutě defenzivní záložník Matías Vecino. K němu propadl balon vyslaný od rohového praporku, jenže od kolena zkušeného Jihoameričana se odrazil jen těsně vedle levé tyče. Možná i tato relativně náhodná šance posadila Římany na koně a v celém průběhu první půle byli lepším mužstvem. Přímé ohrožení Mikea Maignana ovšem přinášely pouze dalekonosné pokusy, s nimiž si zkušený Francouz bez problémů poradil.

Krátce před odehranou hodinou Christian Pulišič využil nepozornosti Pellegriniho, který si žádal odpískání faulu na svého spoluhráče, a nechal se ním faulovat. Tím beka hostujícího z Juventusu poslal ze hřiště, jelikož viděl už druhou žlutou kartu. Biancocelesti se dlouho prali s oslabením prakticky bez potíží, až v 75. minutě se do centru z pravé strany opřel Ruben Loftus-Cheek, nicméně Ivan Provedel fantasticky zakročil. Šanci zasáhnout neměl chvíli nato proti tečovanému pokusu Leaa, v tomto případě ho ale zachránil ofsajdový verdikt.

Čistého konta se však přece jen nedočkal. V 88. minutě se totiž přihlásil o slovo střídající Okafor, jehož ránu z prostoru penalty nejprve Provedel vyrazil, avšak na dorážku neměl nárok. V závěru ještě pokračoval karetní mariáš, kvůli kterému Orli dohrávali se sedmi hráči v poli, když se za nesportovní chování nechali vyloučit Adam Marušić a Matteo Guendouzi.

AC Milán tak získal ve vyrovnaném boji o příčky zajišťující místenky v Lize mistrů velmi cenné tři body. V příštím kole přivítá 10. března Empoli, na hřiště Lazia dorazí o den později Udinese.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (2)

Přidat komentář
milanista9

Co to je za nesmysl? Ten pisatel viděl zápas?

"Možná i tato relativně náhodná šance posadila Římany na koně a v celém průběhu první půle byli lepším mužstvem."

To určitě né. Tři zoufalé střely z dálky. Nic víc. Nemá smysl vůbec debatovat s někým, kdo napíše zcela zcestný review zápasu.

Reagovat
milanista9

Ani jste nenapsali, že ten offside neměl platit. Byl to regulérní gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele