17. kolo
23.12.2023 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Yann Bisseck (© AFP)

Inter pokračuje v suverénní jízdě. Zraněného Martíneze nečekaně zastoupil mladý stoper

Inter porazil v 17. kole Serie A Lecce 2:0 a znovu odskočil v čele tabulky druhému Juventusu na rozdíl čtyř bodů. Nerazzurri si museli v utkání poradit bez nejlepšího kanonýra soutěže Lautara Martíneze, jenž nebyl kvůli zranění k dispozici. Střelce ovšem domácí našli v mladém německém obránci Yannu Bisseckovi, který premiérovou trefou v italské nejvyšší lize rozhodl o zisku tří bodů. Giallorossi se na hřišti lídra nedařilo, když po šesti střetnutích neskórovali a zároveň přišli o pětizápasovou šňůru bez porážky.

Nerazzurri procházeli italskou nejvyšší soutěží jako nůž máslem, když od 27. září neprohráli jediný ligový duel a na čele tabulky si vytvořili příjemný náskok na Juventus. O něco chudší, ale přesto velmi příjemnou sérii neporazitelnosti si zapsalo na konto také Lecce, jež nepadlo v pěti utkáních v řadě. Naposledy mělo v zápase proti Frosinone nakročeno k páté remíze za sebou, jenže v 89. minutě se dokázal prosadit Albánec Ylber Ramadani, jenž posunul svůj tým blíže poklidnému středu tabulky.

Skóre mohl v úvodu utkání otevřít Marko Arnautovič, nicméně s jeho pokusem si skvěle poradil Wladimiro Falcone. Rakouský forvard nesmyslně minul i v tutové příležitosti, do které ho dostal Nicoló Barella. Nerazzurri byli jednoznačně lepším týmem, ale v soupeřově pokutovém území často selhávali, protože příležitosti ke skórování překombinovali a ani se nedostali ke střele.

Nečekaným hrdinou domácích se mohl stát mladý obránce Bisseck, jeho zakončení ve stylu Zlatana Ibrahimoviče však pouze orazítkovalo břevno. Německý stoper se ale po další standardce hlavou prosadil, a ozdobil tak svůj famózní výkon. Zanedlouho mohlo přijít vyrovnání, kapitán Gabriel Strefezza ovšem trestuhodně poslal míč až na tribuny.

Zajímavou příležitost si po návratu z kabin vybojoval Lameck Banda, jeho střela z dálky ale skončila v moci Yanna Sommera. Na druhé straně zakončoval Henrikh Mkhitaryan, arménský šikula však levačkou netrefil bránu. Kolem 70. minuty přišla slabší fáze hráčů Interu, kdy zalezli až k vlastnímu vápnu a nechali hrát Giallorossi, kteří ale Sommerovi příliš práce nepřidělali.

Většina jejich zakončení totiž mířila přímo doprostřed branky nebo do míst, kam se švýcarská jednička bleskurychle dostala. Nicméně o jednu z nejhezčích asistencí sezony se postaral na druhé straně Arnautovič, který patičkou do souboje jeden na jednoho s Falconem vyslal Barellu, jenž si s italským brankářem pohrál a míč uklidil do sítě. Na nějaký comeback mohli Salentini zapomenout poté, co Banda totálně ztratil nervy a po nadávkách rozhodčímu obdržel červenou kartu.

Lecce na ligového lídra nevyzrálo a opustilo Milán bez bodového zisku. Giallorossi zakončí kalendářní rok 30. prosince na stadionu Atalanty, Inter o den dříve zavítá do Janova.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele