10. kolo
29.10.2023 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Marcus Thuram (© AFP)

Návrat Lukaka do Milána skončil neslavně. Nenávistnou atmosféru proměnil v euforii Thuram

Inter v 10. kole Serie A zužitkoval drtivou herní převahu a porazil římské AS 1:0. Kýženého gólu dosáhl až v 81. minutě Marcus Thuram, který dal zapomenout na řadu předchozích neproměněných šancí Nerazzurri. Vlci se museli v Miláně potýkat nejen se silným tlakem soupeře, ale také s hlasitým pískotem fanoušků, kteří v širokém okolí vykoupili píšťalky a svůj hněv směřovali na svého bývalého hráče Romela Lukaka. Možná i kvůli těmto okolnostem nakonec hosté ukončili pětizápasovou sérii bez ztráty bodu, domácí se naopak výhrou dostali zpět před Juventus do čela tabulky.

Oba celky vstupovaly do vzájemného duelu po úspěšném vystoupení v evropských pohárech, když Inter doma porazil Salzburg 2:1 a Římané přehráli pražskou Slavii. V lize byli s průběžnými výsledky spokojenější domácí, kterým před tímto kolem patřila první příčka. Obrovský podíl na tom měl především Lautaro Martínez, jenž se s 11 přesnými zásahy neohroženě nacházel v čele tabulky střelců. Formou se však pyšnilo i AS, které ve třech předchozích zápasech zvítězilo a obdrželo jedinou branku.

Lídr italské nejvyšší soutěže vstoupil do šlágru jako uragán a jindy pevná defenziva Vlků nevypadala vůbec jistě. Po narážečce s Martínezem však Hakan Calhanoglu napálil pouze břevno a následné akrobatické zakončení Thurama pohodlně skryl do rukavic Rui Patrício. O pár minut později se portugalský reprezentant vyznamenal proti Thuramovi podruhé, když reflexivně vykopl jeho přízemní pokus. S úspěchem se nesetkal ani Federico Dimarco, jenž šajtlí jen těsně minul vzdálenější tyč. Útočné zbraně Capitolini po celou první půli prakticky neexistovaly, a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Hra na jednu branku pokračovala i po změně stran. Balon, jenž do šestnáctky přiletěl z kopačky Calhanoglua, za sebe prodloužil Francesco Acerbi do míst, kde byl připravený Thuram, špatně ale načasoval svůj výskok a mířil jen pár čísel nad břevno. První zakončení zaznamenali svěřenci Josého Mourinha až v 67. minutě. Byl u toho Bryan Cristante, jehož razantní hlavičku parádním zákrokem vytěsnil Yann Sommer. Na druhé straně hledal Dimarco na zadní tyči Denzela Dumfriese, létající Holanďan však na tento křižný pas jen o kousek nedosáhl. Nerazzurri zužitkovali svou herní dominanci až na startu poslední desetiminutovky, kdy se po krásné přihrávce Dimarca prosadil z malého vápna Thuram.

Z konečného výsledku se tak radovali fotbalisté Interu, kteří se v příštím kole 4. listopadu představí na půdě Atalanty. AS Řím přivítá o den později Lecce.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

Myslím si, že príde prekvapenie..

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele