13. kolo
27.11.2023 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Momentka z utkání Hellas - Lecce (© AFP)

Lecce další kapitolu tragického příběhu Verony nedopsalo, od první venkovní výhry jej oddělil Djurič

Hráči Lecce remizovali ve 13. kole Serie A na hřišti Verony 2:2. Důležitý okamžik pro vývoj zápasu nastal po 30 minutách hry, kdy se nádhernou ranou zpoza vápna prosadil Rémi Oudin. Mastini však dokázali odpovědět ještě do poločasu zásluhou chytrého zakončení Cyrila Ngongeho mezi nohy brankáře. Totožný scénář se navíc opakoval i ve druhém dějství, tentokrát ale na vedoucí gól Vlků zareagoval vytáhlý útočník Milan Djurič.

Jeho branka zároveň prodloužila čekání Giallorossi na první venkovní výhru v sezoně, naopak domácí přerušili šňůru šesti soutěžních proher v řadě.

V minulé sezoně utrápená Verona vlétla do aktuálního ročníku dvěma výhrami, od té doby však ani jednou tříbodový zisk neslavila. Výrazný podíl na tom měla tragická ofenziva, která již byla po probuzení Empoli tou nejhorší v soutěži. Hellas skóroval pouze v jediném z dosavadních 12 duelů v první půli. Počínání Lecce mělo takřka totožný průběh, jelikož po nečekaně zdařilém startu čekalo na vítězství už sedm zápasů.

Úvodní desetiminutovka utkání patřila aktivnějším hráčům Verony, kteří se v šesté minutě propracovali i k první větší šanci. Střelu Ngongeho ovšem zlikvidoval Wladimiro Falcone. Postupem času ale začali mnohem více střílet hosté, což nakonec vedlo k první brance utkání. Z úctyhodné vzdálenosti se ve 30. minutě rozhodl vypálit Oudin, jehož tvrdá pumelice se od pravé tyče odrazila za záda bezmocného Lorenza Montipa. Domácí byli po inkasovaném gólu pořádně opaření a Giallorossi se mohli hned záhy dostat do dvoubrankového vedení. Lameck Banda si ale tentokrát vylámal zuby na skvělém Montipovi. Nakonec Lecce v prvním poločase své vedení neudrželo, po velké chybě v rozehrávce se z téměř nulového úhlu prosadil Ngonge, jenž propálil míč mezi nohama brankáře.

Po změně stran se jako první blýskl skvělým zákrokem Falcone, který zneškodnil velmi dobře mířenou střelu z přímého kopu od Ngongeho. Po hodině hry to byl opět 28letý italský gólman, jež držel hosty nad vodou, když vytasil světový zákrok proti dalekonosné ráně slovenského reprezentanta Ondreje Dudy. Fotbalisté v bílých dresech se svému brankáři odvděčili, když se v 69. minutě dostali do vedení. Juan González vyslal křižnou střelu, která i díky teči propadla do levého dolního růžku domácí branky. Radost však hostům příliš dlouho nevydržela, jelikož o osm minut později srovnal hlavou po centru z přímého kopu Djurič. V závěru si domácí vytvořili velký tlak, hrdina zápasu Falcone ovšem dalšími fantastickými zákroky svému celku zajistil alespoň bod.

Lecce se tak na rozdíl od posledních čtyř vzájemných duelů podařilo uhrát remízu. V příštím kole 3. prosince přivítá Bolognu, Verona se tentýž den představí na hřišti Udinese.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele