38. kolo
26.05.2024 20:45 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Marko Arnautovic v utkání s Hellasem Verona (© AFP)

Arnautovič vycenil v závěru ligy zuby a přiložil poslední dílek do bodové sbírky Interu

Hráči Interu zakončili mistrovskou sezonu ve 38. kole Serie A na hřišti Verony, kde remizovali 2:2. Domácí zaskočili nejlepší defenzivu soutěže v první půli hned dvakrát, avšak stejný počet gólů jako Mastini si připsal i útočník černomodrých Marko Arnautovič. Hosté si zároveň připsali svůj 48. bod ve venkovním duelu v rámci italské nejvyšší soutěže, což je ještě větší číslo, než Nerazzurri vyválčili ze San Sira. Jediným týmem, který na ně našel na svém hřišti recept, tak paradoxně zůstalo sestupující Sassuolo.

Ačkoliv Inter teprve dohrával sezonu ověnčenou 20. ligovým titulem v historii, už s předstihem věděl, že do té další vstoupí s novým majitelem v zádech. Dosavadní čínský vlastník totiž nesplatil americké investiční společnosti půjčku, za niž ručil právě podílem v milánském klubu. Výbornou sezonu chtěli Nerazzurri zakončit osmou výhrou nad Veronou, která se v minulém kole definitivně zachránila.

Černomodří vstoupili do posledního zápasu sezony úspěšně a už v 10. minutě vedli. Po velmi laxním bránění Diega Coppoly se k míči dostal Arnautovič a zamířil přesně. Již po šesti minutách však bylo srovnáno. Slovenský záložník Tomáš Suslov našel krásnou přihrávkou ve vápně Tijaniho Noslina, který se sám před gólmanem Emilem Auderem nemýlil. To brankář žlutomodrých Simone Perilli si proti šancím Interu počínal zdatně. Narozdíl od jeho protějšku Audera, jenž v 37. minutě inkasoval podruhé. Opět se o to postarali Noslin se Suslovem, tentokrát si však vyměnili role střelce a nahrávače. V nastaveném čase bylo ovšem zase srovnáno zásluhou Arnautoviče. Rakouský útočník si zpracoval míč ve vápně po krásném centru Davide Frattesiho a zapsal do statistik druhý gól.

Druhé dějství probíhalo v poklidnějším tempu a zakončení, ke kterým se dostali svěřenci Simoneho Inzaghiho, neznamenala pro Perilliho významnější problém. Brankáře Interu Audera vystřídal Raffaele di Gennaro a krátce po svém příchodu musel zasahovat proti ojedinělé šanci Mastini. Blízko vítěznému gólu byl v 84. minutě Frattesi, jenže jeho pokus vykopl na brankové čáře jeden z obránců Verony. Fotbalisté milánského celku se v závěru hnali za vítězným gólem a dokonce míč dopravili do sítě, jenže trefa Alexise Sáncheze byla kvůli ofsajdu odvolána.

Na rozdíl od minulé sezony, kdy Inter vyhrál ve Veroně vysoko 6:0, tentokrát jen remizoval. Nic to však nezměnilo na tom, že Nerazzurri získali nejvíce bodů od ročníku 2006/2007, kdy slavili titul s 97 body.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele