17. kolo
23.12.2023 12:30 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Dušan Vlahovič (© AFP)

V Juventusu kvete hrozba pro Česko. Frustrovaný mladík pomohl utnout domácí sérii Frosinone

Juventus porazil v 17. kole Serie A Frosinone 2:1 a přiblížil se v tabulce prvnímu Interu. Bianconeri k výhře nasměroval ve 12. minutě Kenan Yildiz, jenž je považován za budoucnost tureckého fotbalu a rostoucí hrozbu pro český národní tým ve skupinové fázi Eura. Nadějný teenager, který se již stihl prosadit v reprezentačním duelu s Německem a vzbudil zájem Arsenalu či Liverpoolu, si v nedávné době stěžoval na nedostatek prostoru v A-týmu a projevil tendence k odchodu. Hrdinou Staré dámy se ale stal střídající Dušan Vlahovič, jenž trefou v 81. minutě připravil celku z lazijského regionu první porážku před vlastními diváky od úvodního kola.

Frosinone šlo sice do zápasu s Juventusem v roli outsidera, ve stejné pozici se ovšem nacházelo i před pár dny v pohárovém utkání s Neapolí, kterou nakonec po výhře 4:0 vyřadilo. Hosté si podobný výbuch jako úřadující šampion Serie A nemohli dovolit, pokud chtěli zůstat blízko vedoucímu Interu. Ke dvěma předchozím ligovým triumfům Staré dámy přispěl vítěznou trefou Federico Gatti, bývalý bek domácích však tentokrát začal na lavičce náhradníků, kde ho překvapivě doplnil i Vlahovič.

Srbovo místo na hrotu útoku zaujal mladík Yildiz, jenž svůj premiérový start v základní sestavě Juve nemohl rozjet lépe. Už ve 12. minutě se po zbrklé rozehrávce gólmana dostal k míči na levé straně hřiště, mezi třemi protihráči se fantasticky protáhl do nitra pokutového území a prudkou ranou na přední tyč vsítil svůj první gól za A-tým slavného klubu. Canarini mohli srovnat z přímého kopu, k němuž se hotovili dva kmenoví hráči Staré dámy - Matías Soulé a Enzo Barrenechea. Exekuci si nakonec vzal na starosti druhý jmenovaný, jenže z dobré pozice minul bránu.

Další problémy měla hostující defenziva, jejíž součástí byl již také Gatti, který v ryze brazilské obranné trojici nahradil zraněného Alexe Sandra, až po změně stran. Po chybném postavení Bremera, jenž zrušil chystanou ofsajdovou past, se vřítil do vápna Jaime Báez a pod tělem Wojciecha Szczesného srovnal stav utkání. Dlouho zakřiknutí Bianconeri se probudili v 64. minutě, kdy se v naprosto ideální pozici zjevil střídající Vlahovič, nicméně Stefano Turati udržel nerozhodné skóre v platnosti. O chvíli později zasahovat nemusel, jelikož ho po efektním zakončení Westona McKennieho zachránilo břevno. Ani 22letý Ital, ani branková konstrukce už ovšem nestály hostům v cestě v 81. minutě, kdy po centru McKennieho hlavou rozhodl zápas Vlahovič. Bývalý kanonýr Fiorentiny se pak trefil ještě jednou, videorozhodčí ovšem odhalil ofsajd.

Juventus tak na první výhru o více než jeden gól od poloviny září nedosáhl, radost ze zisku všech bodů mu to ale nevzalo. V dalším kole vyzve 30. prosince AS Řím, Giallazzurri se už o den dříve utkají s Laziem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele