31. kolo
07.04.2024 12:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Momentka ze zápasu Frosinone - Bologna (© AFP)

Frosinone se do záchranářských bojů namotivovalo bodem s rozjetou Bolognou

Bologna ve 31. kole Serie A klopýtla na hřišti Frosinone, kde pouze remizovala 0:0. Úvodní minuty utkání překvapivě patřily domácímu týmu, když si několik příležitostí vypracoval agilní Walid Cheddira. Hosté sice posléze hru vyrovnali, teprve druhé bodové ztrátě za posledních 10 utkání se ovšem nevyhnuli. Canarini cenná remíza jistě povzbudila do závěrečných kol, v nichž se pokusí odvrátit sestup.

Frosinone prodloužilo po remíze 1:1 s Janovem čekání na vítězství již na devět duelů, přesto se nakrátko dostalo ze sestupového pásma. Nyní ale Canarini čekal další náročný zápas, neboť na Stadio Benito Stirpe přicestovala Bologna, která se držela na příčce zaručující místenku v Lize mistrů. Rossoblu navíc od začátku února padli v jediném utkání a hned osmkrát vyhráli.

Domácí fotbalisté se však aspiranta na evropské poháry nezalekli. V úvodní desetiminutovce měl dvě nadějné příležitosti ke skórování Cheddira. Marocký útočník, jenž je ve středoitalském městě na hostování z Neapole, poprvé vyzkoušel pozornost Lukasze Skorupského po pěkné individuální akci. Osminásobný polský reprezentant se vyznamenal také o chvíli později, když zneškodnil Cheddirův samostatný únik. Canarini byli v úvodním dějství nebezpečnější, což podtrhl dobře umístěnou hlavičkou Caleb Okoli. Pokus letící k levé tyči ovšem znovu vyrazil Skorupski.

Druhá půle dlouho nabízela klidnější podívanou, jelikož hráči Frosinone výrazně polevili v útočné snaze. Toho mohl v 66. minutě využít Lewis Ferguson, který se po kombinaci se spoluhráči ocitl až před brankářem. Jeho pokus však neměl potřebnou kvalitu, díky čemuž Stefano Turati balon vyrazil. Na druhé straně se ke střele po nakrátko rozehraném volném přímém kopu dostal Nadir Zortea, jehož projektil jen o kousek minul horní tyč. Rozhodnout o triumfu Rossoblu mohl Santiago Castro, jenž si zpracoval centrovaný míč a pohotově vypálil. Turati ovšem přečetl jeho úmysl a předvedl fantastický zákrok.

Frosinone tak překvapilo favorita a vybojovalo bod. V dalším kole zamíří 14. dubna na stadion Neapole, Bologna se o nápravu pokusí o den dříve doma proti Monze.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele