3. kolo
03.09.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Federico Chiesa a Dušan Vlahović (© AFP)

Juve se vydařil ligový reparát a bodoval naplno. Danilo udržel Empoli přikované u dna

Juventus napravil nedávné domácí zaváhání a v utkání třetího kola Serie A zvítězil na hřišti Empoli 2:0. O vítězství Staré dámy rozhodl v polovině úvodního dějství Danilo, jenž se do střelecké listiny mohl zapsat hned dvakrát, avšak jednou Brazilcovu gólovou radost ukončilo odpískání útočného faulu. Azzurri se tak ani na třetí pokus první trefy v sezoně nedočkali a i nadále zůstávají bez bodu na posledním místě tabulky.

Empoli prožilo asi nejhorší možný vstup do sezony, jelikož hned v prvním soutěžním utkání vypadlo z ligového poháru, přičemž poté následovaly dvě ligové porážky bez jediné vstřelené branky. Napravit si ve třetím kole reputaci ovšem nebylo ani zdaleka jednoduché, jelikož se mu do cesty postavil Juventus. Ten po lehké výhře nad Udinese zaváhal, když pouze remizoval doma s Bolognou. I on tak chtěl ztrátu odčinit.

Hosté z Turína poprvé překonali obranu Azzurri v 11. minutě, hlavička Danila ale nemohla být označena za gólovou, neboť jí předcházel na první pohled viditelný faul. Ve 24. minutě byla ale již radost brazilského obránce plnohodnotná, když po rohovém kopu využil volného prostoru ve vápně a prudkou přízemní ranou nedal Etritu Berishovi šanci.

"Stará dáma" i nadále dominovala a o osm minut později mohla udeřit podruhé. Střelu Westona McKenniho směřující do odkrytého koutu branky ale na poslední chvíli jeden z domácích hráčů zablokoval. Krátce před odchodem do šaten zahrával Juventus po faulu Bartosze Bereszynského pokutový kop. Ten ale Dušan Vlahović neproměnil, když vypálil pouze do míst, kam skákal připravený Berisha.

V úvodu druhého dějství si ani jeden z týmů větší příležitosti nevytvářel. To platilo až do 59. minuty, kdy se pohotově uvolnil Federico Chiesa a ze strany postupoval na brankáře Empoli. Hostující útočník stíhaný obránci soupeře ale šanci nevyužil, když obstřelem zamířil pouze vedle vzdálenější tyče. O chvíli později již zvedal po parádní ráně z voleje ruce nad hlavu Paul Pogba, radost hráčům Juventusu ale zkazil odpískaný ofsajd.

V rozmezí mezi 75. a 80. minutou se do zakončení opakovaně dostal střídající Andrea Cambiaso, gólman Empolesi si ale se všemi pokusy Itala poradil. V 82. minutě přesto znovu inkasoval, když jeho chybného vyběhnutí využil Chiesa a střelou do zcela odkryté branky navýšil vedení Staré dámy. Od dalšího inkasování uchránila Berishu v nastavení branková konstrukce, hlavičku Arkadiusze Milika odrazilo břevno a ránu Moise Keana zastavila tyč.

Juventus potvrdil roli favorita a po lehkém zaváhání z minula opět získal tři body. Na vítězství se pokusí navázat 16. září doma proti Laziu, Empoli změří o den později síly se silným AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele