23. kolo
03.02.2024 20:45 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Giovanni Fabbian (© AFP)

Chybu hrdiny minulého kola smazala Bologna drtivým závěrem

Sassuolo prohrálo ve 23. kole Serie A v Bologni 2:4. Už v prvním poločase přitom i díky hrubce Lukasze Skorupského, jenž minulý víkend chytil penaltu na půdě AC Milán, dvakrát skórovalo, přičemž tolik gólů inkasovali Rossoblu v předchozích osmi domácích ligových kláních dohromady. Jednobrankové poločasové manko se podařilo v 73. minutě smazat Giovannimu Fabbianovi a o chvíli později se prosadil i Lewis Ferguson, který se trefil popáté v sezoně a potřetí byl jeho zásah tím rozhodujícím. Chrti vyhráli v roce 2024 vůbec poprvé a poskočili na pátou příčku tabulky.

Svěřenci Thiaga Motty začali po fantastické formě, která je až do konce kalendářního roku provázela, výkonnostně upadat, o čemž svědčila série pěti soutěžních zápasů v řadě bez vítězství. V posledním kole ovšem Rossoblu uhráli remízu na hřišti AC Milán, což jim určitě dodalo sebevědomí do utkání proti Sassuolu. Právě Neroverdi za poslední dva měsíce vyhráli pouze jeden duel a v tabulce byli nebezpečně blízko sestupové zóně.

Ve 13. minutě Sassuolo potrestalo obrovskou hrubici Skorupského, jehož nepřesná přihrávka našla pouze Kristiana Thorstvedta, který levačkou otevřel skóre. Skvělou individuální práci s míčem poté předvedl Joshua Zirkzee, ale jeho zakončení mezi tři tyče nemířilo. Zanedlouho se však z voleje po rohovém kopu mladý Nizozemec nemýlil a připsal si už devátý přesný ligový zásah v sezoně. O ten ho nakonec připravila teč stopera Mattii Vitiho, jemuž byl gól připsán jako vlastní. Ještě před pauzou ovšem parádně zakroutil ránu na zadní tyč Cristian Volpato a ke třem bodům byli opět blíž Neroverdi.

Po změně stran na míči jasně dominovali domácí, nicméně žádné větší šance si dlouho vytvořit nedokázali. Tento problém mělo vyřešit dvojité střídání, když byli do hry vpuštěni Riccardo Orsolini a Alexis Saelemaekers. Příležitost na vyrovnání měl po rohovém kopu Riccardo Calafiori, stoper domácích ale minul. Vyrovnávací trefa nakonec přišla přibližně čtvrt hodiny před koncem, kdy Fabbian rozvlnil síť přesnou hlavičkou. Famózní obrat dokonal kapitán Rossoblu Ferguson, jenž poslal balon přesně k pravé tyči. Na konečných 4:2 pak upravil skóre Saelemaekers.

Bologna tak domácí duel zvládla a získala tři body. V příštím kole se 11. února utká s Lecce, Sassuolo vyzve o den dříve Turín.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele