24. kolo
11.02.2024 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Riccardo Orsolini (© AFP)

Suverénní Bologna se po dalším domácím vítězství vrátila na pohárové příčky

Bologna prodloužila ve 24. kole Serie A skvělou domácí formu, když porazila Lecce 4:0. Rossoblu měli fantastický vstup do utkání, jelikož se už v páté minutě trefil Sam Beukema. Na nizozemského obránce, který se prosadil v nejvyšší italské soutěži vůbec poprvé, navázal dvougólový Riccardo Orsolini. Chrti tak na vlastní půdě neprohráli již 13. soutěžní zápas v řadě a v tabulce poskočili do první pětky. Giallorossi naopak stále čekají na svůj premiérový triumf na hřišti soupeře v letošní sezoně.

Bologna dokázala po velmi nepovedeném lednu, kdy nevyhrála čtyři soutěžní utkání v řadě, v posledním kole doma vyzrát na Sassuolo. Podobně na tom byl i její soupeř z Lecce, jenž po třech prohrách za sebou překvapivě skolil Fiorentinu. Jednoznačnou nálepku favorita však měli Rossoblu, kteří od startu sezony padli na vlastním hřišti pouze jednou a v tabulce se stále nacházeli na skvělé sedmé příčce.

Tu potvrdili již v páté minutě, když se po rohovém kopu dostal k dorážce Beukema a před odkrytou brankou nezaváhal. Výrazná převaha domácího celku pokračovala i nadále. Krátce po konci první čtvrthodinky se do prudkého zakončení z hranice vápna opřel Alexis Saelemaekers, razanci nicméně nedoplnila dostatečná přesnost.

Papriky vyklíčily až o pět minut později, po hlavičce francouzského záložníka Mohameda Kaby musel Lukasz Skorupski pohotově k zemi. Gólová radost ovšem i nadále patřila výhradně Chrtům, prostřelit nohy Wladimira Falconeho se totiž ve 27. minutě podařilo italskému reprezentantovi Orsolinimu.

Další hřebíček do nepohodlné rakve US Lecce přišel stejně jako v prvním poločase již krátce po zahajovacím hvizdu, pohledným zakončením k levé tyči se mezi střelce opět zapsal Orsollini. Obrana hostujícího týmu si mohla oddychnout po hodině hry, kdy se Thiago Motta rozhodl svého nejproduktivnějšího forvarda navzdory šanci na dosažení hattricku stáhnout. Domácí již výraznější ofenzivní ambice neměli, přesto jejich náskok ještě narostl, když se po hrubé chybě v rozehrávce Salentini dokázal při svém debutu prosadit Jens Odgaard.

Hráči Bologni tak vítězstvím opět potvrdili skvělou domácí formu. V následujícím kole se 14. února střetnou s Fiorentinou, Lecce změří o dva dny dříve síly s Turínem.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele