5. kolo
24.09.2023 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Trápení gruzínské hvězdy korelovalo s mizérií Neapole. Chrti ustáli i penaltu Osimhena

Hráči Neapole remizovali v zápase pátého kola Serie A na hřišti Bologni 0:0. Svůj podíl na bezbrankovém stavu měl i objev loňské sezony Khvicha Kvaratskhelia, jehož čekání na gól přesáhlo půl roku. Gruzínský expres měl hned v páté minutě velkou příležitost, avšak pohotovost mu nebyla při dobré příležitosti v současném rozpoložení vlastní. Ještě větší selhání ale předvedl ve druhé půli kanonýr Victor Osimhen, jenž zahodil penaltu. Obhájci titulu tak ztratili body už ve třetím ligovém duelu v řadě.

Úřadující mistr, v jehož ulicích se slavilo ještě týdny či měsíce, neprožíval zcela povedený start nové sezony. V domácí soutěži totiž dvakrát v řadě ztratil body, když nejprve doma prohrál s Laziem a pak remizoval v Janově. Partenopei si chuť spravili v Lize mistrů, kde jim výhra spadla do klína díky pozdnímu vlastnímu gólu Bragy. Bolognu, která se statečně prala s odchodem Marka Arnautoviče, mohla těšit forma Kvaratskhelii, jenž se v neapolských barvách trefil naposledy v březnu.

Trápení talentovaného Gruzínce se projevilo už v páté minutě, kdy nedokázal do odkryté klece dorazit střelu Osimhena, která se mu odrazila od tyče přímo k nohám. Po něm se rozhodl zahrozit Piotr Zieliňski, k jeho smůle ale zakroutil svou střelu z hranice vápna pouze mimo bránu. Domácí byli prakticky neškodní a Neapol si v útoku dělala, co chtěla. Rossoblu si ale s nebezpečnými situacemi, včetně obrovského závaru v pokutovém území ze 32. minuty, dokázali často se štěstím poradit. V závěru první půle pak mířil Giacomo Raspadori z velké dálky pouze centimetry nad.

Ve druhém poločase se jako první opět připomněl Kvaratskhelia prudkou ranou, při které musel být Lukasz Skorupski ve zvýšené pohotovosti. Neapol nadále podnikala útočné výpady do pokutového území, ty ovšem povětšinou končily nepřesnostmi ve finální fázi útoku Partenopei. Vysvobození ze střeleckého očistce mohla přinést ruka obránce Chrtů v šestnáctce, po které se zahrávala penalta pro hosty. Kanonýr Osimhen z ní ale zamířil v 72. minutě trestuhodně daleko od pravé tyče. Neapol se ve vyhroceném závěru už nedokázala prosadit, frustraci střelců pak dal najevo právě neúspěšný nigerijský útočník, jehož reakce při střídání jen potvrdila, že nálada v klubu zpod Vesuvu není zrovna ideální.

Neapol tak remízou pokračovala v nepovedených ligových představeních, když nezvítězila potřetí v řadě. V příštím kole už 27. září přivítá Udinese, Bologna se o den později představí v Monze.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele