7. kolo
01.10.2023 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Gian Piero Gasperini (© AFP)

Tradičně výbornou obranu Atalanty doplnil mlčící útok. Šlágr s Juventusem branku nenabídl

Utkání sedmého kola italské Serie A mezi Atalantou a Juventusem, dvou tabulkových sousedů bojujících o evropské poháry, skončilo remízou 0:0. Nejblíže k prolomení bezbrankového stavu byl kolumbijský útočník Luis Muriel, jeho ostrou ránu z přímého kopu však zastavilo břevno. Ačkoliv celek z Bergama poprvé v této sezoně nedovedl domácí duel k vítěznému konci, stále se mohl chlubit nulou v kolonce inkasovaných gólů na vlastním stadionu.

Zatímco v předchozích sezonách byla Atalanta známá především gólovými přestřelkami, v aktuálním ročníku se spoléhala spíše na pevnou defenzivu. Lombarďané udrželi čisté konto ve čtyřech z posledních pěti soutěžních zápasů, přesto nebyl trenér Gian Piero Gasperini s výkony svých svěřenců spokojený. Totéž se dalo tvrdit i o táboru Juventusu, který přitom získal ještě o bod více než jeho soupeř a pravidelně sázel na údernou dvojici Federica Chiesu a Dušana Vlahoviće.

Začátek zápasu se nesl ve snaze Atalanty najít skulinku v obranných řadách hostů. Už ve čtvrté minutě vyprodukoval ostrý pas do malého vápna Charles De Ketelaere, ten ale odklidil do bezpečí pozorný Federico Gatti. Stará dáma toho během úvodní půlhodiny moc neukázala. Jediný, kdo v jejím útoku předváděl alespoň mírně nadprůměrný výkon, byl Chiesa. Jenže ani on svou příležitost z přímého kopu nevyužil, když napálil pouze zeď. Ve 31. minutě pak vyslal ostrou ránu Nicoló Fagioli, tu však pohotovým zákrokem vyrazil Juan Musso.

Zkraje druhé půle se mohl do kolonky střelců zapsat Chiesa. Ten se totiž dostal u hranice vápna k míči poté, co k němu doputoval po poněkud nešikovném počínání obránců Bergama. K jejich štěstí však proti pumelici útočníka italské reprezentace skvěle zasáhl Musso. Záblesk geniality málem přišel v 70. minutě, kdy se do akrobatického zakončení položil Éderson, jeho nůžky ale skončily nad brankou. Ještě blíže byl ke vstřelení gólu Muriel, Kolumbijcova tvrdá rána z přímého kopu však skončila pouze na břevně.

Jeden ze šlágrů kola tak vítěze nenabídl a oba týmy si do tabulky připsaly po bodu. Atalantu nečeká nic snadného ani za týden, jelikož zavítá na stadion Lazia. Juventus čeká příští sobotu derby s Turínem FC.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele