24. kolo
10.02.2024 18:00 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Francesco Acerbi (© AFP)

Nezvykle nevydařený poločas pomohl Interu v přestřelce gigantů napravit Thuram

Fotbalisté AS Řím potvrdili ve 24. kole Serie A narůstající formu, ale nakonec na Stadio Olimpico padli s vedoucím Interem 2:4. Po přesných hlavičkách stoperů na obou stranách poslal Vlky do vedení v závěru prvního poločasu krásnou ranou Stephan El Shaarawy, a Lombarďané tak v lize inkasovali v úvodním dějství více než jednou poprvé od května roku 2022. Jenže po změně stran si uzmul pozornost diváků Marcus Thuram, který nejdříve vyrovnal a následně dostal pod tlak čerstvou posilu římského klubu Angeliňa, jenž si vstřelil vlastní gól.

Inter v předchozím kole zvládl jednu těžkou zkoušku v podobě Juventusu, hned ho však v hlavním městě čekala další. Ve formě hrající AS Řím naposledy rozstřílel Cagliari a od příchodu Danieleho De Rossiho neztratil ani bod. Dalším úkolem bylo pro bývalého důrazného záložníka vymyslet recept na tým bratra slavného Filippa Inzaghiho, s nímž se šestkrát potkal na hřišti v dresu italské reprezentace.

Rozjeté Vlky se pokusil dostat do vedení už na konci první minuty El Shaarawy, jeho povedenou střelu pod břevno ale konečky prstů vytěsnil Yann Sommer. Milánský celek úvodní nápor domácích ustál a v 17. minutě sám skóroval. Bránící Romelu Lukaku pouze prodloužil centr od rohového praporku k Francescovi Acerbimu, který hlavou usměrnil míč z obtížné pozice ke vzdálenější tyči. Giallorossi před půlhodinou hry oplatili stejnou mincí. Milimetrový centr Lorenza Pellegriniho s přehledem zužitkoval Gianluca Mancini. Těsně před koncem poločasu Římané dokonali obrat, když se parádní rána El Shaarawyho poodrážela od obou tyčí do sítě.

Nadšení domácích příznivců však zmrazil drtivý vstup Interu do druhého dějství. Ve 49. minutě nejprve zužitkoval přesný pas Mattea Darmiana před bránu Thuram a jen o pár chvil později vrátil lídra soutěže do vedení Angeliňo. Obránce, který přišel do Říma na hostování teprve na konci ledna, si při snaze odvrátit centr Henrikha Mkhitaryana srazil balon do vlastní sítě. V 58. minutě mohlo být pro Capitolini ještě hůře, Benjamin Pavard ovšem z voleje napálil jen tyč. Žlutočervení si v hustém dešti výraznější tlak v závěru nevytvořili a naopak v nastaveném čase počtvrté inkasovali. Rychlý protiútok zakončil střelou do levé části brány Alessandro Bastoni.

De Rossi tak poprvé v roli trenéra AS Řím okusil něco jiného než vítězství, a to porážku. Jeho svěřenci se v příštím kole představí 18. února ve Frosinone, Inter už o dva dny dříve přivítá Salernitanu.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele