20. kolo
14.01.2024 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Giacomo Bonaventura (© AFP)

Povadlé Fialky postavil na nohy až strádající rebel z Angoly

Hráči Udinese remizovali ve 20. kole Serie A na hřišti Fiorentiny po sympatickém výkonu 2:2. Bianconeri vstoupili do utkání velmi dobře a z gólu se radovali už po 10 minutách, když se po hezké akci prosadil Sandi Lovrič. Slovinský záložník navíc zhruba čtvrthodinu před koncem nahrál na branku Floriana Thauvina, která se jevila být vítěznou. V 87. minutě však proměnil pokutový kop M’Bala Nzola, jenž i kvůli špatné střelecké formě odmítl účast na Africkém poháru v dresu podceňované Angoly a dal přednost klubu.

Antonín Barák, s jehož jménem se skloňoval přestup do mistrovské Neapole, se na hřiště dostal na závěrečných pár minut.

Mužstvo z Toskánska naposledy v Serii A zpackalo duel proti Sassuolu, muselo si tak udobřit fanoušky v pohárovém čtvrtfinále proti Bologni, kterou vyřadilo po penaltovém rozstřelu. Hned pět soutěžních utkání Fiorentiny v řadě tak pokaždé nabídlo maximálně jeden gól. Nedávný skalp neúspěšného pohárového čtvrtfinalisty si připsalo také Udinese, které si ovšem vítěznou náladu neudrželo a po porážce s Laziem se nebezpečně přiblížilo sestupovým příčkám.

Udine do zápasu vstoupilo ve velmi svižném tempu a hned po čtyřech minutách si vytvořilo první šanci, Walace po rohovém kopu však hlavičkoval těsně vedle pravé tyče. V 10. minutě se již hosté mohli radovat, Lovrič si ve vápně proti přesile poradil skvěle a dokázal prostřelit brankáře na vzdálenější tyč. Po půlhodině hry mohlo být pro Bianconeri ještě veseleji, Roberta Pereyru ovšem v obrovské šanci skvěle vychytal Pietro Terracciano. Italský brankář zachránil Fialky znovu ve 37. minutě, kdy skvěle vytáhl nepříjemný přímý volný kop Lazara Samardžiče.

Hosté ve svém výkonu nepolevili ani ve druhém poločase a hned po jeho startu mohli utéct do dvougólového vedení, Pereyrova gólová střela však byla famózně zablokována jedním z obránců. V 53. minutě zahrozily také Fialky, rána Rolanda Mandragory nicméně skončila jen v náruči Maduky Okoyeho. Tři minuty nato se již ovšem domácí mohli radovat. Davide Faraoni ve vápně skvěle našel Lucase Beitrana a jeho hlavička usměrnila míč nechytatelně k levé tyči. Hosté si však vzali vedení zpět, když se náramně střelou z první k pravé tyči trefil Thauvin. V 87. minutě přišel další zvrat, když jeden z obránců hostů zahrál ve vápně rukou a domácí měli výhodu pokutového kopu. Touto šancí nepohrdl Nzola a znovu srovnal. Obrat v nastavení mohl dokonat Giacomo Bonaventura, nastřelil však pouze pravou tyč.

Fiorentina tedy duel dotáhla pouze k remíze a poprvé od 5. listopadu doma ztratila body. Další ligový zápas ji čeká 28. ledna před vlastními fanoušky proti Interu, Udinese příští sobotu přivítá milánské AC.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele