18. kolo
29.12.2023 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Luca Ranieri (© AFP)

Fiorentina zakončila rok sérií těsných výher. Terracciano oslavil 100. zápas čistým kontem

Turín FC prohrál v 18. kole Serie A na půdě Fiorentiny 0:1. Ve Florencii úřadoval především domácí brankář Pietro Terracciano, jenž ve svém 100. vystoupení v nejvyšší italské soutěži předvedl umění hned několikrát, jednou z toho i proti kanonýrovi Duvánu Zapatovi. Ten se důraznou hlavičkou neprosadil a gólově si nevzpomněl na dva a půl roku staré utkání, v němž dvěma zásahy "Fialky" sestřelil ještě v dresu Atalanty. Kolumbijského útočníka navíc neproměněná šance mrzela dvojnásob v 83. minutě, kdy o třetí nejtěsnější možné výhře domácích v řadě rozhodl Luca Ranieri. Antonín Barák zůstal pouze na lavičce náhradníků, David Zima se neobjevil ani v zápasové nominaci "Býků".

Fiorentina se před vánočními svátky rozjela, což potvrzovala série sedmi soutěžních klání v řadě bez porážky. Fialkám začala fungovat především obrana, jež v předchozích dvou zápasech neinkasovala. Zároveň se mohly spolehnout také na domácí prostředí, kde ztratily body naposledy na začátku listopadu. Výbornou formu týmu z Toskánska přijeli otestovat fotbalisté Turína, kteří za minulé dva měsíce padli v lize jen jednou.

V první vážnější situaci se předvedl Ivan Ilič, který z přímého kopu zamířil těsně vedle pravé tyče. Ještě větší příležitost měl ve 25. minutě Zapata, jenž ale po razantní hlavičce nechal vyniknout gólmana Terracciana. Na druhé straně se dral na hranici malého vápna do zakončení Lucas Beltrán, v poslední chvíli ho však o balon obral Ilič. Terracciano skvěle zasáhl i proti pohotovému pokusu Valentina Lazara mířeným do levého spodního rohu.

Po návratu z kabin se do dobré pozice v šestnáctce dostal Christian Kouamé, hlavičku z krkolomné pozice ovšem vyslal mimo branku. Domácí se i nadále projevovali lepším herním přístupem, defenziva Turína ale dlouho nepřipouštěla žádný větší vzruch ve vlastní šestnáctce. To se změnilo v 83. minutě, kdy se stoper Ranieri ve vápně vyhoupl na přesné zakončení hlavou.

Fiorentina tak zakončila kalendářní rok vítězstvím. V dalším kole se 6. ledna utká se Sassuolem, Turín vyzve o den později Neapol.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele