2. kolo
26.08.2023 18:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Monzy (© AFP)

Empoli je po návštěvě Monzy stále bez bodů i gólů, domácím vystřílel výhru Colpani

Hráči Monzy si do tabulky Serie A připsali první tři body poté, co v utkání druhého kola porazili hosty z Empoli 2:0. Aktivnější Brianzoli rozhodli o svém vítězství v závěru prvního poločasu, kdy se pohledným projektilem pod břevno prosadil Andrea Colpani. Domácí záložník krátce po změně stran vedení Lombarďanů navýšil, a poprvé v dresu Biancorossi tak zaznamenal dvě přesné trefy v jednom zápase. Hosté naopak síť soupeře opět nerozvlnili a krčí se na dně tabulky.

Ani jeden ze sobotních soupeřů nevstoupil do nového ročníku podle svých představ a oba si hned na úvod připsali porážku. Zatímco Monza podlehla na San Siru jednomu z největších adeptů na zisk titulu, a to milánskému Interu, hosté ve vyrovnaném duelu těsně nestačili na Veronu. Za mírného favorita platili Biancorossi, kteří se v minulé sezoně umístili o tři příčky nad Empoli a navíc ho při poslední konfrontaci na domácí půdě letos v březnu porazili 2:1.

První nebezpečné zakončení si v deváté minutě připsali Azzurri, rána Tyronneho Ebuehiho ale volný prostor na zadní tyči nenašla. Ve 20. minutě napřáhl zpoza vápna domácí Roberto Gagliardini a dalekonosným projektilem orazítkoval spojnici břevna a tyče. O chvíli později na svého spoluhráče navázal Colpani, jenž z nadějné pozice uvnitř pokutového území trefil pouze jednoho z bránících hráčů.

Krátce nato zakončoval po centru od rohového praporku také Dany Mota, hlavičce domácího útočníka scházely jen centimetry. Tlak Brianzoli se stupňoval, zblokovaná střela Gianlucy Caprariho zamířila po půlhodině hry těsně vedle tyče. Hráči Monzy se ale přece jen ještě v první půli branky dočkali, když se v 45. minutě prosadil parádní ranou pod břevno Colpani.

Do druhého poločasu vstoupili hosté aktivně a krátce po návratu na trávník byli blízko vyrovnání. Gólman Michele Di Gregorio ale oba pokusy Francesca Caputa pohotově zneškodnil, aby se krátce nato vyznamenal i proti střele Razvana Marina, kterou vytáhl na břevno. Skóre se tak znovu měnilo na druhé straně, když se v 53. minutě prosadil podruhé v utkání hlavou po rychlém brejku Colpani.

Příležitost ke snížení si Empolesi vypracovali až v 77. minutě, přízemní střelu Nicolase Haase ale Di Gregorio skvělým zákrokem rukou vyrazil. O pár desítek vteřin později mohl na vítězství domácích přidat pečeť Patrick Ciurria, jeho pokus z hranice šestnáctky ale zamířil těsně vedle pravé tyče. V závěru postupoval na domácího gólmana osamocený Roberto Piccoli, svůj brejk ale zakončil střelou vedle.

Monza si tak díky vítězství připsala premiérové tři body sezony. Dalším soupeřem jí bude 2. září Atalanta, Empoli vyzve o den později Juventus.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele