20. kolo
14.01.2024 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

Mourinho sledoval z tribuny na San Siru další frustrující představení Vlků

Fotbalisté AC Milán porazili ve 20. kole Serie A tápající AS Řím 3:1. Zápas gólově načal již po 11 minutách záložník Yacine Adli, jenž zaznamenal svůj první soutěžní zásah v milánském dresu. K Francouzovi se ve druhé půli přidal krajan Olivier Giroud, jehož vítězná trefa přispěla k usmíření fanoušků po nedávném vypadnutí z Coppa Italia. Hosté, kteří se museli obejít bez vykartovaného Josého Mourinha, naopak prohráli ve čtvrtém venkovním duelu v řadě a propadli se až na devátou příčku.

Oba týmy se ve čtvrtfinále poháru utkaly se svými regionálními soupeři a oba pohořely. Zatímco AC nestačilo na Atalantu, Římané nezvládli duel s městským rivalem Laziem. Do statistik se tak v dresu Vlků zapsali alespoň Sardar Azmoun a Gianluca Mancini, kteří se nechali ve vyhroceném závěru vyloučit. Další neúspěch AS zároveň dostal do potíží distancovaného Mourinha, o jehož pozici se začalo v italských médiích opět hojně spekulovat.

Utkání v Miláně bylo od začátku hráno ve velkém tempu na obou stranách. V 11. minutě se Milánští dostali zásluhou Adliho do vedení. Francouzský záložník si navedl míč na hranici vápna a střelou k pravé tyči propálil Mileho Svilara. Po půlhodině hry měli obrovskou šanci na zvýšení náskoku Rossoneri, Theo Hernández však napálil balon pouze do brankové konstrukce. A tak z následné akce mohli vyrovnat Římané. Zeki Celik mířil z hranice vápna nebezpečně na vzdálenější tyč, Mike Maignan se ovšem skvěle natáhl a jedovatou střelu vyrazil.

Diváci na San Siru hnali od začátku druhé půle svůj klub ze všech sil za dalším zásahem. V 56. minutě vyslyšel jejich prosby Giroud, jenž z malého vápna hlavičkou zvýšil na rozdíl dvou gólů. Římané si však v 69. minutě vypracovali možnost na zdramatizování zápasu v podobě pokutového kopu, ke kterému se postavil Leandro Paredes a střelou doprostřed brány snížil na 2:1. Klid do závěru utkání přinesl domácím Hernández, jenž se po hezké patičce od Girouda ocitl sám před bránou a pumelicí od břevna překonal Svilara. V poslední minutě mohl na rozdíl třídy zvýšit Kevin Zeroli, z bezprostřední blízkosti ovšem napálil pouze levou tyč.

Římané duel v Miláně nezvládli a po dalším neúspěchu se jim vzdálily pohárové pozice. AS v příštím kole přivítá 20. ledna Veronu, Rossoneri tentýž den zamíří do Udine.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele