základní část, 18. kolo
14.01.2023 18:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Davide Calabria (© AFP)

Šance AC na obhajobu titulu se hroutí. Výsledkový propad potvrdila vydřená remíza v Lecce

Lecce v 18. kole Serie A nedovedlo skvěle rozehraný zápas proti AC Milán do tříbodového konce a pouze s ním remizovalo 2:2 poté, co ztratilo dvoubrankový náskok. Giallorossi šli do vedení už ve třetí minutě po vlastním gólu Thea Hernándeze. Ještě v první půli domácí přidali také druhou branku. Po změně stran ovšem Milánští udeřili taktéž dvakrát. Alespoň jednobodový zisk úřadujícímu mistrovi ligy přiřkl v 71. minutě Davide Calabria.

Fotbalisté Lecce si na přelomu roku nemohli přát lepší formu. Naposledy prohráli 29. října s Juventusem a od té doby vystoupali do klidného středu tabulky. Milánský tým tak nečekala vůbec snadná práce. To bylo umocněné nejen únavou po ostudném vypadnutí z poháru s Turínem, ale také vzpomínkami na poslední ligový duel proti AS Řím, s nímž obhájce titulu inkasoval v úplném závěru, a ještě více si tak zkomplikoval boj o titul.

Domácí vynikající fazonu potvrdili vedoucím gólem už ve třetí minutě. Centr ze strany si pod tlakem útočníka nešťastně sklepl ramenem do vlastní sítě Hernández. Jen chvíli poté navíc Rossoneri znovu nechali spoustu místa na pravé straně a v jednoznačné příležitosti se ocitl Federico Di Francesco, který ale nedokázal zamířit mezi tři tyče. Lecce však i nadále tlačilo a ve 23. minutě už odskočilo favoritovi na rozdíl dvou branek. Hlavou se prosadil Federico Baschirotto. Z ještě lepší pozice hlavičkoval nedlouho poté pravý bek Valentin Gendrey, síť částečně odkryté brány ale nenašel. Před pauzou mohl snížit hlavou Olivier Giroud, netrefil však balon s razancí a gólman domácích si poradil.

Začátek druhé půle dlouho nepřinášel žádnou změnu ve hře AC Milán. Až v 58. minutě musel Wladimiro Falcone vyrážet přízemní pokus Girouda. Balon se dostal ke kopačkám Rafaela Leaa, který následně překvapil skrytou střelou na přední tyč, a vsítil tak kontaktní gól. Vyrovnání přišlo zhruba 10 minut poté. Centr ve vápně si našel Giroud a šikovně ho sklepl do cesty Calabrii, jenž taktéž hlavičkou rozvlnil síť. V 79. minutě málem dokonal obrat Junior Messias, který nastřelil tyč. Následnou dorážku Girouda pak dokázal na brankové čáře zablokovat jeden z domácích obránců, a ustrážil tak pro Giallorossi alespoň remízu.

Lecce tak obralo obhájce titulu o body. O další úspěch se pokusí 21. ledna ve Veroně. AC se po pohárovém derby s Interem představí 24. ledna v Římě proti Laziu.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad nepřidá Lecce 3. zářez za sebou.

Reagovat
Naseroslosos23

Pokud chcou AC alespoň minimálně pomýšlet na titul, tak musí vyhrát...takže dnes zkusim ostrou dvojku a jestli to nevyjde, tak už na AC nedám ani halíř

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele