základní část, 17. kolo
08.01.2023 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Neapol bez problému porazila utrápenou Sampdorii

První místo s dostatečným náskokem bude mít i po tomto kole SSC Neapol. Svěřenci Luciana Spallettiho neměli na Luigi Ferraris v Janově vůbec žádný problém a poté, co vstřelili vedoucí gól a hrací plochu opustil vyloučený Rincón, dostali zápas pod svojí jednoznačnou kontrolu. V dresu Partenopei se prosadili Victor Osimhen a z pokutového kopu Eljif Elmas.

Hosté minulý týden vůbec poprvé prohráli, když v Miláně nestačili na Inter. V Boloni však chtěli zpět na vítěznou vlnu a to se jim podařilo.

Neapol vykročila za důležitou výhrou především v prvním poločase, kdy vstřelila rozhodující gól a navíc soupeř šel do oslabení. Sampdoria přitom nedokázala úspěšně čelit Partenopei ani šest minut, protože Anguissa byl v pokutovém území faulován a následovala penalta. V tomto případě měli "Námořníci" ještě štěstí a Matteo Politano po skvělém zákroku Audera trefil tyč. Přesto bezbrankový stav netrval dlouho a v 19. minutě už hosté vedli. Mário Rui našel stříleným centrem kopačku Victora Osimhena a Audero neměl šanci zareagovat.

A se Sampdorií mělo být ještě zle. Ve 39. minutě Tomás Rincón zcela jasně a zezadu fauloval Osimhena a od sudího Abissa uviděl rovnou červenou kartu! Byl to klíčový moment celého utkání.

Sampdoria byla v nezáviděníhodné pozici, protože jí čekal celý druhý poločas bez vyloučeného hráče, navíc proti vedoucímu celku Serii A, který měl už tou dobou jednogólový náskok.

Oba celky sáhly o přestávce ke střídání a zatímco Sampdoria udělala dvě změny, Spalletti se rozhodl pro nasazení Rrahmaniho. Neapol nikam nepospíchala, v klidu kontrolovala hru a čekala až jí soupeř sám nabídne nějakou příležitost. Přesně taková možnost nastala deset minut před koncem, kdy Abisso odpískal ve prospěch Partenopei i druhý pokutový kop. Eljif Elmas kopl penaltu precizně a zvýšil neapolské vedení.

Nebylo pochyb o tom, že Neapol napraví porážku s Interem a v Janově zvítězí. Závěrečné minuty už se jenom dohrávaly včetně nastaveného času. Partenopei zvýšili náskok na druhý Juventus na sedm bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

JS snad nevyhraje druhý zápas za sebou vypsaní jako outsider .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele