základní část, 14. kolo
09.11.2022 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Nemanja Radonjič (© AFP)

Vlašić s Radonjićem potupily Sampdorii, Turín opět vyhrál

Turínské FC zvládlo před příštím náročným kolem s AS Řím vyhrát a porazilo Sampdorii. Janovský celek se neprosadil ani jednou, zatímco domácí barvy slavily balkánskou spolupráci.

Domácí mužstvo se delší dobu trápí v útoku, chybí mu kanonýr Belottiho formátu. Momentálně ho zastupují spíš ofenzivní záložníci typu Vlašiće s Radonjićem. A právě tohle duo od začátku utkání porádně větralo obranu Dorie. Po pětadvaceti minutách se právě Nemanja Radonjić prosmýkl až k zakončení na zadní tyč a brankář Emil Audero musel rychle na zem, aby jeho pokus vytáhl mimo bránu.

Jen tím ale oddálil nevyhnutelné. Jeho obrana mu dnes moc nepomáhala a Radonjić jí pronikal snadno jako nůž máslem. O pět minut později už slavil. Radonjić si u vápna narazil míč s Vlašićem, ten mu jej do běhu vrátil a Radonjić z otočky propálil brankáře Audera - 1:0 pro Turín.

Na první větší šanci Dorie jsme čekali až do konce první půle. To se míč po centru dostal k volnému Montevagovi, jehož hlavička zamířila pár centimetrů nad bránu Milinkoviće-Saviće. Jinak hrála Doria velmi opatrně. A Turín trestal. V 59. minutě Radonjić rozehrál do strany na Vojvodu, který zpětnou nahrávkou oslovil Nikolu Vlašiće. Zkušený záložník už mířil přesně a Turín vedl o dvě branky.

Od té doby již Býci kontrolovali hru a nedovolovali soupeři nadechnout se k nějaké větší akci. Poslední šanci na snížení zahodil střídající útočník Manolo Gabbiadini, který pálil z voleje příliš vysoko nad bránu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele