základní část, 33. kolo
03.05.2023 18:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Dušan Vlahović (© AFP)

Juventus těsně porazil Lecce 2:1

Tři body zůstávají v Turíně, protože Juventus nakonec souboj s Lecce zvládl. "Stará dáma" vyhrála těsným rozdílem 2:1 a minimálně na pár hodin poskočila na druhé místo. Všechny branky padly už v průběhu prvního poločasu. Turínský velkoklub poslal do vedení z volného přímého kopu Paredes, jenomže brzy nato vyrovnal z penalty Ceesay. Ani to nevydrželo dlouho a rozhodující branku vstřelil Vlahović.

Lecce chtělo být Juventusu minimálně vyrovnaným soupeřem a zejména v úvodu zápasu se to zdárně dařilo. Jenomže Juventus prokázal individuální kvalitu a v 16. minutě se dostal do vedení po volném přímém kopu Leonarda Paredese. Argentinský mistr světa se trefil parádně k tyči a Falcone na jeho pokus nedosáhl. O chvíli později měl na kopačce druhý gól i mladíček Fabio Miretti a Falcone vytáhl tentokrát jistý zákrok.

Juventus se dostával do ráže a další pohotovost musela obrana Lecce vyhlásit po koncovce Mirettiho, který sice dostal balón do sítě, ale branka nebyla pro ofsajd uznána. "Stará dáma" tak nenavýšila skóre a naopak inkasovala gól na 1:1.

Ve 37. minutě zahrál ve vlastním vápně rukou Danilo a nařízený pokutový kop proměnil Assan Ceesay. Radost Lecce netrvala dlouho a jen o tři minuty později vrátil vedení na stranu Juventusu Dušan Vlahović. Srbský útočník se opřel do balónu rovnou z první a Falcone se natahoval marně.

Ve druhém poločase už žádný gól nepadl, přestože šance k vidění byly. V 50. minutě se domácím fanouškům opět připomněl Miretti a v koncovce ani tentokrát nebyl úspěšný. Svojí možnost mělo i Lecce. Deset minut před koncem sahal po vyrovnání Ceesay, ale bohužel pro hosty trefil jen připraveného Szczęsného.

Lecce působilo v závěru domácím problémy, nicméně Allegriho svěřenci si náskok pohlídali a nejenže si pojistili umístění v první čtyřce, ale ještě minimálně na pár hodin poskočili na druhé místo. Lecce zůstává mimo sestupové pozice, ale záchranu jistou rozhodně nemá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele