základní část, 28. kolo
01.04.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Juventusu (© AFP)

Starou dámu dobrá forma neopouští. Obranný blok Verony prorazil pouze specialista Kean

Juventus si poradil ve 28. kole Serie A s Veronou 1:0 a dalším tříbodovým ziskem dostal pod tlak konkurenty v boji o evropské poháry. Duel měl takřka totožný průběh jako v podzimním vzájemném střetnutí, neboť také tentokrát překonal poctivě bránícího soupeře jedinou trefou po změně stran Moise Kean. Díky jeho zásahu Bianconeri oslavili páté soutěžní vítězství v řadě, hosté naopak zůstali přikováni na sestupové 18. příčce.

Ačkoliv italská fotbalová federace odečetla Staré dámě 15 bodů, čímž jí ztížila boj o postup do Ligy mistrů, klub souzený za finanční podvody se díky skvělým výkonům mohl kvalifikovat do milionářské soutěže hned dvěma různými způsoby. V Evropské lize jej čekalo čtvrtfinále a v ligovém zápolení mu scházelo na čtvrté AC jen sedm bodů. Snadnou překážkou mohla být Verona, kterou opětovně opustila forma a v pěti po sobě jdoucích duelech nezvítězila.

Hosté se však dostali do první příležitosti. Po centru se balon dostal k Fabiovi Depaolimu a ten jej z voleje tvrdě vypálil na zadní tyč, těsně ale minul. Od té doby převzali iniciativu domácí, v žádnou brankovou příležitost ji však dlouho nepřetavili. To se změnilo ve 37. minutě, kdy zahrávali přímý kop těsně za pokutovým územím. Danilo otřel tvrdý projektil o záda jednoho z obránců, díky čemuž míč skončil na spojnici tyčí. Pasivní hosté do poločasového hvizdu další příležitost ke skórování Staré dámě nepovolili.

Po pauze se černobílí dostali do vedení, když se po sérii několika rychlých přihrávek objevil před brankou Kean, který ránou do protipohybu nedal gólmanovi šanci. Po vstřelené brance se tempo utkání snížilo a hrozit začali spíš žlutomodří. Juventus pojal zbytek duelu zejména v defenzivním stylu a snažil se udržet nejtěsnější možné vedení. To se mu podařilo i díky tomu, že proti tvrdé střele Fillippa Terracciana k tyči z 83. minuty skvěle zakročil gólman Wojciech Szczesny.

Juventus vyhrál a opět se přiblížil vytoužené čtvrté pozici. Oba celky sehrají následující ligové zápasy 9. dubna. Stará dáma zavítá na stadion Lazia, Verona pohostí Sassuolo.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele