základní část, 22. kolo
12.02.2023 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Adrien Rabiot (© AFP)

Juventus těsně udolal Fiorentinu

Juventus se škrábe z druhé poloviny tabulky a po víkendu si polepší. Proti Fiorentině měl několik šancí, ale proměnit dokázal jen jednu. V prvním poločase se prosadil hlavou francouzský záložník Adrien Rabiot.

Je to samozřejmě důležitá výhra, protože "Stará dáma" i přes bodový odečet nevzdává boj o evropské poháry. V neděli v podvečer nastoupili Allegriho svěřenci k zápasu s Fiorentinou s jasným cílem získat tři body.

Juventus si vytvořil první obrovskou šanci ve 12. minutě, ale Kostić ji neproměnil. Di María zřejmě zkoušel zakončovat, jenomže trefil obránce a od něj se balón přenesl ke vzdálenější tyči, kde Kostić trestuhodně minul! Filip Kostić dostal o několik minut později ještě jednu příležitost. Znovu na zadní tyči tentokrát trefil prostor tří tyčí a s nimi i výtečného Terracciana.

"Stará dáma" ale byla lepší a do třetice se dočkala. De Scigliův centr, jak jinak, než na zadní tyč, trefil hlavou Rabiot a i když Terracciano vyrazil, balón už přešel brankovou čáru. Juventus se mohl vedoucí brankou uklidnit, naopak Fiorentina potřebovala směrem dopředu něco vymyslet.

A to se jí nadále nevedlo. V 59. minutě se podařilo Juventusu vstřelit druhý gól, ovšem radost mu překazil zdvižený praporek. Kostićova přihrávka na Vlahoviće totiž směřovala do těsného ofsajdu. Neuspěl ani Moise Kean, jehož se štěstím vychytal hostující brankář. Terracciano držel Fiorentinu ve hře a "Stará dáma" s výsledkem hazardovala.

Fiorentina si vypracovala jedinou šanci až minutu před koncem a nechybělo moc, aby to bylo 1:1. Gól Gaetana Castrovilliho nejprve normálně platil, ale sudí nakonec využil VAR a ten objevil prohřešek proti pravidlům. Viola byla zisku bodu blízko a přece jen daleko, protože v Turíně nepředvedla zrovna optimální výkon.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele