základní část, 19. kolo
23.01.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tommaso Baldanzi (© AFP)

Mladík Baldanzi šokoval San Siro. Empoli porazilo oslabený Inter o jednu branku

Slova o paralympiádě jsou opět na místě, protože Inter dnes selhal a přenechal všechny tři body Empoli. Toskánskému klubu kromě brilantního střídání pomohl zkrat kapitána Škriniara, který se nechal ještě v první půli vyloučit.

Dostihnout Neapol je sen, který se nejeví jako reálný, ale Inter chtěl přeci jen pokračovat ve vytváření tlaku na Spallettiho svěřence. Dnes večer se před zaplněným stadionem těšil z domácí výhody proti týmu, s nímž by dle předzápasových statistik neměl mít žádné potíže. S kapitánskou páskou dnes nastoupil Milan Škriniar, který po sezoně zřejmě kádr Interu opustí.

A nebyl to zrovna povedený zápas, nejen pro Škriniara, ale pro celý Inter obecně. Inter se od prvních minut snažil v klidu kontrolovat utkání, vědom si své jasné kvalitativní převahy. Jenže první šanci si připravil malý soupeř z Toskánska. Empoli hrálo znovu velmi jednoduše a efektivně. Ve dvanácté minutě De Winter našel dlouhým nákopem Cambiaghiho a jeho důraznou ránu musel brankář Onana vytěsňovat mimo tři tyče.

Obranu Interu navíc o chvíli později testoval i velezkušený kanonýr Ciccio Caputo a jen díky teči obránců Nerazzurri se neradoval z vedoucí trefy. První vážnější zákrok si připsal i brankář Guglielmo Vicario, když ho tvrdou ranou z voleje málem překvapil na zadní tyči nehlídaný Dimarco. Nevýrazný herní projev Interu ale pokračoval a především jeho akcie začaly klesat vlastní chybou.

Pět minut před koncem první půle totiž předvedl zákrok za hranicí pravidel Škriniar a sudí Rapuano - poté, co zkontroloval hlavu zraněného Caputa - ukázal slovenskému stoperovi žlutou kartu. Jenže kapitán domácích už jednu měl a musel svůj tým opustit příliš brzy a nechtěně.

Tím se ještě více zkomplikovaly šance Interu na vítězství. Protože Nerazzurri dál působili bezradně, zatímco Empoli hrozilo stále víc. Jako třeba v 58. minutě, kdy Bajrami donutil brankáře Onanu k dalšímu těžkému zákroku. Empoli dnes přálo štěstí a to se projevilo zejména při střídání. Trenér Zanetti poslal do hry mladého záložníka Tommasa Baldanziho a tomu stačily jen tři minuty, aby utišil šokované San Siro. Rychlý brejk hostí přinesl nahrávku do druhé vlny, nehlídaný Baldanzi si míč se štěstím zpracoval a propálil Onanu!

Inter v tu chvíli zapnul na plné obrátky a přešel na hru s útočnými věžemi Džekem a Lukakuem. Prve jmenovaného oslovil Çalhanoğlu, jenže Džeko pálil těsně vedle. O chvíli později zase De Vrij nastřelil hlavou břevno! Nakonec snahy Interu nikam nevedly a Empoli si připsalo nečekaný skalp.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

3:0 Lautaro dá gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele