základní část, 14. kolo
10.11.2022 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Moise Kean (© AFP)

Juventus znovu vyhrál a je v první čtyřce

Forma Juventusu má vzestupnou tendenci. "Stará dáma" zvítězila i ve Veroně a po pěti výhrách v řadě už poskočila do první čtyřky. Na stadionu Bentegodi padl jediný gól a v 62. minutě se o něj postaral útočník Moise Kean.

Pro příznivce Bianconeri je to určitě dobrá zpráva a po vítězství ve Veroně se Juventus plnohodnotně vrátil nejen do boje o Ligu mistrů. Ztráta na vedoucí Neapol je sice pořád velká, ale pokud se Juventusu vyprázdní marodka, může to být ještě zajímavá stíhací jízda.

Zpátky k utkání. Juventus byl proti poslednímu týmu Serie A favoritem, ovšem v prvním poločase to příliš vidět nebylo. Hellas hrál vyrovnanou partii a Juve vůbec nepustil do šance. Sám ale také nic neměl a poločas skončil nezáživnou remízou 0:0.

Po změně stran už přišly zajímavé okamžiky. Ve 49. minutě rozehrál Hellas standardní situaci a Dawidowicz v pádu na zadní tyči trestuhodně netrefil branku. Jediný gólový moment celého utkání obstaral Moise Kean. Defenziva domácích ho nechala z hranice šestnáctky vystřelit a balón s pomocí teče zapadl do branky.

Hellas měl na odpověď dostatek času a v 84. minutě dokonce sudí odpískal v jeho prospěch pokutový kop. Naděje fanoušků však vzaly rychle za své, protože zásah VARu všechno přehodnotil a nakonec daroval balón "Staré dámě".

Vyrovnat se nepodařilo ani v nastavení. V něm ještě uviděl červenou kartu Alex Sandro, nicméně vliv na výsledek to už žádný nemělo. Juventus po pěti výhrách v řadě poskočil na pozice zaručující Ligu mistrů. Naopak své trápení prohloubil Hellas a i nadále zůstává poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele