základní část, 6. kolo
12.09.2022 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

Empoli aktivita nestačila, AS Řím díky Abrahamovi s Dybalou odváží tři body

Empoli sehrálo další poměrně aktivní duel, ze kterého ale tři body mít nebude. O to se svými góly postarali Paulo Dybala s Tammym Abrahamem, kteří překonali skvěle chytajícího brankáře Vicaria.

Římané potřebovali nutně reagovat na poslední dvě soutěžní porážky v lize i v pohárech, ale trenér Mourinho jako by to neviděl. Nasadil v Empoli opět ten pomalý střed zálohy v podání prakticky nepohyblivého dua Cristante - Matić, i když to se už několikrát v sezoně ukázalo jako krok zpátky. Dnes to bylo to samé - Empoli hrálo na míči, AS čekalo na šance. Jednu takovou si vypracoval Abraham a Dybala z dorážky trefil tyč!

Empoli rozhodně hrálo aktivnější fotbal než návštěva z Věčného města, ale jako první inkasovalo. Centrovaný míč nedokázala obrana Empoli odvrátit dál než k Dybalovi a argentinský útočník opět ukázal, že technicky ční vysoko nad všemi svými spoluhráči. Jeho nádherná rána zapadla za záda brankáře Vicaria a AS vedlo.

Empoli se ale nevzdávalo a naopak pokračovalo v aktivním dobývání strnulé obrany "Vlků". Potrestat jejich laxnost a snahu o údržbu mohl Satriano, jenže jeho hlavička lízla tyč! Pak Giallorossi spustili jednu rychlou akci, Dybala posunul míč na Pellegriniho a ten chtěl oslavit jubilejní dvousté utkání v barvách AS gólem. Jenže vyslal jen příliš chabou střelu, kterou Vicario vykryl.

Domácí mužstvo si za svou snahu zasloužilo aspoň srovnat a dál větralo zejména levou Çelikovu stranu. Paradoxně ale gól znamenal centr z opačné strany. Stojanović využil nezájmu obrany AS a jeho centr hlavou dostal do sítě kapitán Filippo Bandinelli. Pozdě u něj byl znovu bek Çelik, dnes evidentně duchem úplně mimo.

Krátce po změně stran Ibañezovu hlavičku vykopl z brankové čáry pohotový Parisi a Satriano na druhé straně pálil těsně vedle. Rozhodnutí tak přinesla až minuta 71., v níž Paulo Dybala vykouzlil lahůdkový pas na zadní tyč a Tammy Abraham rozhodl o třech bodech pro AS. Pojistit je mohl kapitán Pellegrini, jenže nařízenou penaltu poslal jen do břevna! Empoli gól nedalo i kvůli vyloučenému Akpa-Akprovi, který kopačkou trefil Smallinga.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
tadko97

Snáď výhra. 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele