základní část, 13. kolo
06.11.2022 12:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Bologny (© AFP)

Boloňa se raduje z výhry nad Turín FC

Bologna předvedla v nedělním zápase s Turín FC dokonalý obrat. Granata totiž ovládla první poločas proměněným pokutovým kopem Lukiće, ale po změně stran nejprve vyrovnal Orsolini a po něm rozhodl Posch. Hosté tak nenavázali na vítězné představení proti AC Milán a v tabulce zůstanou desátí.

Boloňa hostila krátce po polední Turín FC a mnozí byli zvědaví, zdali hosté navážou na senzační výhru proti AC Milán. Domácí ale do zápasu vlétli a Arnautović měl na kopačce vedoucí branku již v první minutě. Centr Barrowa stihl na malém vápně zasáhnout, ale dobře si počínal brankář Milinković-Savić. Chvíli nato postihla Turín pohroma a ze hřiště kvůli zranění odkulhal útočník Pietro Pellegri.

Turín nebyl v úvodní dvacetiminutovce nikterak nebezpečný, přesto šel nakonec do vedení. Dlouhý nákop Milinkoviće-Saviće doputoval až do vápna, kde Lucumi fauloval Alekseje Mirančuka a pokutový kop byl na světě. Saša Lukić zvolil razantní střelu k tyči a i když Skorupski vystihl směr, na balón nedosáhl. Bohužel první poločas nic dalšího nepřinesl a tak si Granata hýčkala nejtěsnější náskok.

Rossoblu byli odhodláni utkání zvrátit a ve druhém poločase se jim to podařilo. V 64. minutě načechral balón do vápna Vignato a Riccardo Orsolini ho z první poslal neomylně do branky. Vyrovnání bylo zasloužené, Boloňa tou dobou už zvýšila aktivitu a nebezpečně hrozila. Obrat pak přišel čtvrthodinu před koncem a znovu to bylo po centru. Lykogiannisovu pobídku prodloužil Soriano a na zadní tyči vyplaval skórující Stefan Posch - 2:1.

Hosté se nestačili divit, ale na vyrovnání ještě měli dostatek času. Gól od Posche však veškeré snažení Granata paralyzoval a naopak v nastavení mohli domácí definitivně rozhodnout, jenže Orsolini z malého vápna dost nepochopitelně netrefil prázdnou branku. Jeho osobně to naštěstí nemuselo tolik mrzet, protože Boloňa výsledek 2:1 udržela a získala tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele