základní část, 32. kolo
30.04.2023 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Arkadiusz Milik (© AFP)

Bologna obrala Juventus, oba soupeři si body dělí

Juventus opět ztratil a potvrdil, že minulé týdny k němu nejsou moc přívětivé. Už v sedmé minutě domácí Bologna kopala a proměnila penaltu. To samé se na opačné straně pak nepovedlo Milikovi, který ale ve druhé půli své zaváhání napravil.

Stará dáma prohrála už ve dvou posledních ligových duelech v řadě a dnes si chtěla spravit náladu v Bologně. Domácí Felsinei však pod vedením trenéra Motty neodvádí špatnou práci a nezřídka kdy jsou schopní překvapit i favorita. A dokázali to i v dnešním duelu. Stačilo jim k tomu sedm minut, to když Riccardo Orsolini padl ve vápně. Sudí Sozza sice nejdřív nereagoval podle domácího očekávání, nicméně po nápovědě od VARu už penaltu pískal. K ní se postavil sám faulovaný a nemýlil se!

Něco takového si Juventus, ještě pod dojmem ukřivdění z penalty, nechtěl nechat líbit. Vytáhl tedy do protiútoku, byť mu delší dobu trvalo, než si dokázal vytvořit nějakou šanci. Brankář Skorupski musel likvidovat hlavičku Areka Milika po rychlé kombinaci na straně a svou úlohu nakonec zvládl.

Jen několik desítek vteřin poté se mohl hrdinou Bianconeri stát mladíček Nicolò Fagioli. Jenže kombinaci zakončil střelou, kterou mu Skorupski vyrazil, a dokonce nezvládl do sítě poslat míč ani z následující dorážky! Juventusu to zas tak moc vadit nemuselo, protože po třiceti minutách se role vyměnily a penaltu tentokrát po pádu Milika kopal zase turínský výběr. Na rozdíl od Orsoliniho ji ale zkušený Polák v souboji dvou krajanů neproměnil a nechal vyniknout Skorupského!

Delší dobu se Juventus herně trápil a nevycházely mu pokusy o kombinaci ani centry. Trvalo to až do 60. minuty, v níž se Arkadiusz Milik dočkal rozhřešení. Mladíček Samuel Iling byl na hřišti necelé dvě minuty, když se mu povedlo propasírovat míč až na střed vápna a tam si Milik poradil krásnou ranou na zadní tyč.

Jednoho žolíka mohl málem vytáhnout z kapsy i trenér Motta. Michel Aebischer totiž po třech minutách svého působení v zápase skoro rozhodl. Dostal se do vápna, předčil i obránce Gattiho, jenže z velkého úhlu těsně minul vzdálenější tyč! A smolný zápas hostujícího týmu pak zakončil Soulé, který nedokázal dostat míč z několika metrů do opuštěné brány!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele