základní část, 34. kolo
07.05.2023 12:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Dušan Vlahovič (© AFP)

Těžký zápas zvládl lépe Juventus a poskočil na druhé místo

V boji o Ligu mistrů učinil důležitý krok Juventus. A čtyři kola před koncem si drží pěti bodový náskok na pátý AC Milán. Stará dáma vyhrála v Gewiss Aréně 2:0 a stejné cíle naopak zkomplikovala domácí Atalantě Bergamo. Skóre otevřel po změně stran Iling-Junior a výhru pojistil v nastavení Vlahović.

Rovněž nedělní várka zápasů nabídla jeden velký šlágr mezi Atalantou a Juventusem. V sázce je umístění v první čtyřce, o které se v Serii A vede velký boj.

První poločas nabídl z obou stran ofenzivně laděné utkání, a i když se ani jednou nepodařilo trefit prostor mezi třemi tyčemi, nuda to nebyla. Asi nejblíže byl vstřelené brance Giorgio Scalvini, po jehož střele zachránila Juventus tyčka. Atalanta byla ve střelbě pilnější, ale i Juventus měl dobré příležitosti. Ángel Di María ani Adrien Rabiot však své pokusy do branky také nenasměrovali.

V Gewiss Aréně začaly padat góly až po změně stran. V 56. minutě posílal už ve vápně Rabiot přihrávku před branku, kde se po zmatcích zblízka prosadil Samuel Iling. Atalanta okamžitě přepnula na vyšší obrátky, jenže Juventus zformoval obranu a držel těsné vedení.

Až čtvrthodinu před koncem zaměstnal Szczesnyho nebezpečnou střelou Koopmeiners, polský brankář každopádně i nadále držel čisté konto. Čas Atalantě ubíhal a do útočných řad Gasperiniho svěřenců se vkrádala křeč. V 90. minutě ovšem měla Stará dáma velké štěstí, protože Zappacostova pumelenice skončila na tyči.

Sudí Daniele Doveri ještě nastavil úctyhodnou porci minut, nicméně ani během nich nebylo domácím přáno. Naopak v osmé minutě přišla rána z milosti. Chiesa táhl rychlý kontr a posunul balón na Dušana Vlahoviće, ten mohl vracet opět na Chiesu, ale rozhodl se pro nekompromisní zakončení pod břevno, a udělal dobře.

Juventus vyhrál na hřišti Atalanty Bergamo 2:0 a je blízko tomu, aby si v příští sezoně zahrál Ligu mistrů. Tu si naopak zkomplikovala Atalanta, která zůstává šestá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele