základní část, 2. kolo
21.08.2022 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Ruslan Malinovskyj (© AFP)

V Bergamu se zrodila remíza 1:1

Obhájce titulu AC Milán ztratil první body. V Bergamu na půdě Atalanty prohrával, ale alespoň bod mu zajistil pěknou trefou o tyč alžírský záložník Ismael Bennacer. Utkání nabídlo vyrovnanou partii, ve které měli o něco více šancí hosté.

V zaplněné Gewiss Aréně to byl vyrovnaný duel, přeci jenom se potkali dva loňští účastníci Ligy mistrů vyznávající ofenzivní styl. Atalanta nastoupila v obvyklé sestavě, i když trochu nečekaně se v ní objevil Ruslan Malinovskyj a i jedenáctka Rossoneri byla očekávatelná. Kvůli zranění opět scházel Zlatan Ibrahimović.

Šachová partie moc šancí v prvním poločase nepřinášela. Střelecky to zkoušeli Leao a Maehl, ale ani jeden nebyl přesný. Nejvýraznějším momentem tak byla vedoucí branka Atalanty. Ruslan Malinovskyj dostal balón na vápno a rovnou z první a po teči Kalulua překonal brankáře Maignana - 1:0. Milánští nepanikařili a dál čekali na svojí příležitost, která v první půli nepřišla.

Po změně stran už to bylo veselejší. Po standardce hlavičkoval trestuhodně mimo branku Kalulu, v dosud největší šanci Rossoneri. Na druhé straně něco podobného zopakoval i hlavičkující Hateboer. Nezvykle se trápil Leao, který si sice udělal prostor ke střele, ovšem svatyně brankáře Mussa byla pro něho zamknutá. Totéž platilo i po hlavičce Zapaty a skvělém zákroku Maignana. Mírnější převahu si stále udržovali hosté z Milána.

Stefano Pioli postupně okysličoval sestavu a nový muž na hřišti Charles De Ketelaere krásně vysunul Tonaliho, proti němuž včas vyběhl Musso. Teprve v 68. minutě se Rossoneri dočkali. Sváteční střelec Ismael Bennacer si v pokutovém území navedl balón na levačku a krásným "angličanem" o tyč zaslouženě srovnal na 1:1. Brankář Musso tady neměl sebemenší nárok.

Závěr zápasu už byl z obou stran opatrnější. Milán cítil, že bod z Bergama nemusí být špatný a Atalanta už neměla na rozhodnutí jednoduše síly. Před Mussa se ještě v závěru dokázal protlačit Origi ale nezakončil. Duel Atalanty s Milánem vítěze nepoznal a pro oba týmy je to první bodová ztráta v sezoně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele