základní část, 30. kolo
16.04.2023 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

Neproměněná penalta AS Řím dlouho nemrzela. O výhře nad Udinese rozhodl mladík Bove

Fotbalisté AS Řím zvítězili ve 30. kole Serie A na domácí půdě nad Udinese 3:0. Vlky poslal do vedení ve 37. minutě Edoardo Bove, který přesnou dorážkou napravil penaltové zaváhání Bryana Cristanteho. O klidném závěru zápasu pro fanoušky Giallorossi rozhodl krátce po návratu ze šaten Lorenzo Pellegrini, jenž úspěšně zakončil rychlý protiútok. Celek z hlavního města si tak připsal důležitou výhru, díky níž odskočil v tabulce svým potenciálním pronásledovatelům z Milána.

Římské AS, které je zapojeno do dostihů o druhé místo v Serii A, přivítalo Udinese. To dosud zažívalo poměrně vydařenou sezonu, a to díky kvalitnímu útoku, který vedl desetigólový Portugalec Beto. Celou ofenzivu Bianconeri však čekala poměrně těžká zkouška, protože Vlci vedení zkušeným stratégem José Mourinhem sázeli mimo jiné právě na neprostupnost obranných řad.

První větší příležitost v utkání přišla až po 20 minutách hry, kdy Le Zebrette rozehrávali přímý kop z dobré pozice. K jeho provedení se postavil Lazar Samardžič, ale zamířil pouze do míst, kde stál připravený Rui Patrício. Dlouho se hrálo bez šance, dokud jeden z hostů nezavadil rukou o míč ve vápně. Rozhodčí nařídil penaltu, ke které se postavil Cristante. Exekutor ovšem zamířil pouze do pravé tyče, nicméně balon se odrazil k Bovemu, jenž neměl problém trefit odkrytou bránu. V nastavení první půle dobře ještě z dálky pálil Pellegrini, ale Marco Silvestri si připsal důležitý zákrok.

Ve druhém poločase se na větší šanci čekalo také dlouho, nicméně hned ta úvodní přinesla branku. Po krásné průnikové přihrávce se před brankářem ocitl Pellegrini, který se tentokrát nemýlil. Silvestri sice na tvrdou střelu sáhl, ale v cestě do sítě jí nezabránil. I v závěrečném dějství byla nařízena penalta za ruku, tentokrát ve prospěch Le Zebrette. K ní se postavil Roberto Pereyra, ale ani on ji neproměnil, Patrício totiž vystihl směr střely a lapil míč. V nastavení ještě skóre zápasu upravil střídající Tammy Abraham.

Římský celek tak přehrál Udinese a ziskem tří bodů zatlačil na Lazio na druhé příčce. Další utkání čeká tým z Věčného města 24. dubna v Bergamu. Udinese přivítá o den dříve doma hosty z Cremonese.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele