základní část, 28. kolo
02.04.2023 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

AS Řím nadělil Dorii tři branky a snadno vyhrál

AS se znovu dočkalo výhry, Sampdoria v oslabení pro něj nebyla soupeřem. Do sítě brankáře Ravaglii se postupně trefili Wijnaldum, Dybala a El Shaarawy.

Římané potřebovali nutně bodovat a napravit zaváhání z derby, které se odehrálo krátce před reprezentační pauzou. Los jim naštěstí nadělil velmi hratelného soupeře a to o záchranu bojující Sampdorii. Ta je absolutně z formy a i bez zdecimované obrany bylo AS jasným favoritem. Po bok Abrahama se postavili El Shaarawy, Dybala a Pellegrini.

V prvních minutách hry se míč přeléval z jedné strany na druhou bez větších emocí či šancí, ani jeden z týmů nebyl schopen uzmout míč a diktovat tempo hry po delší dobu. Doria přirozeně sázela na rychlé kontry, zatímco AS si pečlivě budovalo územní převahu. Ta mu ale byl k ničemu, protože na posledních dvaceti metrech se potýkalo s velkou nepřesností až nekvalitou.

První větší šanci po Irratiho karetním mariáši si připsala Doria, konkrétně kanonýr Manolo Gabbiadini. Jeho rána z volného přímého kopu nadělala Patríciovi řádné starosti, ale ke změně skóre nevedla. Na opačné straně hlavičkoval velmi nebezpečně Diego Llorente, jenže mířil jen do míst, kam brankář Ravaglia dokázal na poslední chvíli doskočit. Náhradního gólmana Dorie sice překonal o pár minut později Georginio Wijnaldum, jenže ho zachránila tyč!

A v nastaveném čase pak Ravaglia dokázal zastavit jak ránu z dílny Zalewského, tak i dorážku domácího kapitána Pellegriniho. Doria se poměrně dlouho držela, ale utkání se z jejího pohledu začalo sypat v 52. minutě. To si totiž druhou žlutou kartu vykoledoval obránce Jeison Murillo a poslal hosty do početního oslabení. A Římanům trvalo jen pět minut, než své výhody využili. Po krásném pasu od Matiće si na centr naskočil Wijnaldum a hlavou se prosadil.

Vedení AS mohli posléze navýšit jak Dybala, tak Spinazzola, ale povedlo se to až díky penaltě. Pronikajícího Wijnalduma zastavil Ravaglia jen faulem a Paulo Dybala se z penalty nemýlil. Závěr zápasu už patřil jasně "Vlkům" a na konečných 3:0 pro Giallorossi uzavřel po Solbakkenově nahrávce krásným volejem na zadní tyč Stephan El Shaarawy.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
tadko97

Treba sa vrátiť na víťaznú vlnu, aj keď je očividné sústredenie sa iba na EL. Ale to je neisté, musíme sa pokúsiť skončiť v prvej 4ke.

2:0

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele