základní část, 25. kolo
05.03.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Gianluca Mancini (© AFP)

AS Řím prolomil smůlu s Juventusem a doma ho porazil

Římané velebí stopera Gianlucu Manciniho, který se zhmotnil do role jejich hrdiny. Proti Juventusu AS neodehrálo nejlepší utkání roku, ale i to stačilo na tři body. A právě přívětivá rána italského stopera domácímu AS zajistila vítězství s velkým rivalem.

Šlágr kola sliboval opět mnoho emocí. Na Olimpicu bylo opět vyprodáno, jak je ostatně v případě fanoušků AS v této sezoně zvykem. Kulisa nabízela hodně zajímavé utkání a AS tomu chtělo dostát. Přeci jen, v minulém kole naprosto selhalo a potřebovalo se v očích vlastních fanoušků vykoupit. První minuty utkání ale přeci jen dokumentovaly těžkopádnou italskou strategii, vše bylo podřízeno taktice.

Ani jeden z týmů se nehodlal urvat směrem dopředu a ofenzivních šancí jsme viděli pomálu. Paulo Dybala se chtěl z pozice hrota samozřejmě prosadit a zvlášť by ho těšilo, kdyby překonal někdejšího spoluhráče Wojciecha Szczesného. Jenže moc příležitostí k tomu nedostal. Římané se postupem času usadili na polovině Juventusu a zkoušeli jeho obranný val překonat, ale nepovedlo se to ani Spinazzolovi s Dybalou a úspěšný nebyl ani Pellegrini či Smalling.

Ke konci poločasu ale převzal aktivitu Juventus a výsledkem byla šance, kterou zakončoval Francouz Adrien Rabiot. Jeho hlavička ale zamířila jen do tyče Patríciovy brány! Do druhého poločasu už naskočil obránce Leonardo Bonucci a Allegri si od toho sliboval větší defenzivní jistotu. Jenže se stal pravý opak. V 53. minutě Cristante roztáhl hru na Gianlucu Manciniho a ten svou dělovkou poslal míč přímo ke vzdálenější tyči!

Brankář Szczesny kapituloval a Římané vedli o jednu branku. Takže zcela v souladu s mourinhovskými zásadami začalo tuhé bránění. Domácím pomáhalo i štěstí, jak jsme viděli při šanci Cuadrada. Zkušený bek Juventusu totiž orazítkoval tyč! Posléze se na hrací ploše objevil Federico Chiesa, díky němuž se obrana AS přeci jen trochu víc zapotila.

Trenér Mourinho kontroval nasazením dvojice Bove a Abraham, která měla pomoci přetížené záloze AS. Juventus si ale svou situaci zkomplikoval sám. V 89. minutě se na hřiště dostal Moise Kean, který ale prakticky hned fauloval Manciniho a od sudího Marescy dostal za nakopnutí protihráče rovnou červenou kartu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Largo

Daje!

Reagovat
tadko97

Neviem, čo čakať. Po zápase s Veronou a Salzburgom som mal veľké oči a potom prišla prehra v Cremonese, to bol veľký flop. Takto by kandidát na Ligu Majstrov prehrávať nemal.

Prianie : 1:0

Tip : 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele