základní část, 32. kolo
29.04.2023 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Alexis Saelemaekers (© AFP)

Takticky svázaný šlágr mezi AS Řím a Milánem skončil remízou 1:1

Na Stadio Olimpico dominovala v sobotní podvečer taktika. Oba celky vystřelily na branku soupeře až v nastavení a pokaždé z toho byl gól. Nejprve překonal Mika Maignana Tammy Abraham a hned vzápětí srovnal Alexis Saelemaekers. Výsledek v boji o čtvrté místo nic neřeší a naopak dává příležitost dalším konkurentům.

Dalo se tak trochu očekávat, že trenérské střetnutí mezi Josém Mourinhem a Stefanem Piolim nabídne takticky svázanou podívanou. Přesto se zápas nedá označit za nezáživný, neboť přinesl několik zajímavých situací především v defenzivní činnosti.

AS Řím v první pětačtyřiceti minutovce výborně bránil a vlastně největší hvězdu Rafaela Leaa k ničemu nepustil. Domácím se trochu zkomplikovala situace v 15. minutě, kdy musel pro zranění vystřídat Kumbulla. Brzký zásah do obrany není pro trenéra nikdy dobrou zprávou, ovšem Římané si s tím poradili. Kolem třicáté minuty se dokonce usadili na polovině Rossoneri a v zajímavé možnosti trefil jen spoluhráče Abrahama Pellegrini. Akce pak ještě pokračovala velmi nepřesnou střelou Belottiho.

Zranění v defenzivní řadě nakonec postihlo i AC Milán a Stefano Pioli o přestávce stáhl Tomoriho, jehož místo nahradil Thiaw. Mimochodem poločasovou změnu udělal i Řím a na trávník vyběhl někdejší hráč AC El Shaarawy.

I druhý poločas dlouho žádné velké šance nepřinášel a zdálo se, že nepadne jediná střela na branku. Olivier Giroud k ní měl blízko, ale zeď jeho přímý kop vychýlila nad. V závěrečných minutách byl častěji na balónu Milán a ve chvíli, kdy se nadechoval k náporu, mohl Řím udeřit. Střídající Camara pálil z voleje vedle. AS Řím nakonec v nastavení poprvé vystřelil na branku a pro hosty to znamenalo katastrofu. Ztrátu balónu domácí okamžitě využili k založení akce a Tammy Abraham křižnou ranou překonal Maignana.

AS Řím byl blízko, ale sudí Daniele Orsato nechal dohrávat ještě tři minuty a AC Milán během nich stačil vyrovnat. Leaův přesný centr na vzdálenější tyč zasáhl Alexis Saelemaekers a jeho gól znamenal konečný výsledek 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / o2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

S Atalantou to nebolo úplne márne, ale neprialo nám šťastie, skrátka zápas blbec. S AC to musíme napraviť, prehrať dva zápasy v rade s priamymi konkurentami v boji o 3.,4. miesto by nebolo vôbec dobré.

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele