základní část, 31. kolo
23.04.2023 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rafael Leão (© AFP)

Tři body má i AC Milán, díky Leãovi porazil Lecce

Po sérii špatných výsledků zabral i AC Milán a díky portugalskému křídelníkovi Rafaelovi Leãovi zvítězil 2:0 nad US Lecce. Hostům se nedala na San Siru upřít snaha, jenomže Milán byl efektivnější.

AC Milán moc dobře ví, že nemá pro příští sezonu zajištěnou Ligu mistrů a proto si nemohl dovolit další domácí ztrátu. Proti Lecce v prvním zápase remizoval a tentokrát chtěl všechny body.

Čerstvý semifinalista Ligy mistrů začal dobře, nicméně pád Thea Hernándeze v pokutovém území neshledal sudí Chiffi jako prohřešek proti pravidlům. Lecce hrálo v prvním poločase celkem vyrovnanou partii a také dokázalo zaměstnat brankáře Maignana. Byl to ale Milán, kdo se ujal ve 40. minutě vedení. Tonaliho nadýchaný centr trefil Leão na zadní tyči hlavou a Falcone nestačil zasáhnout.

První poločas zas tolik brankových příležitostí nenabídl, ale druhé dějství bylo v tomto směru pestřejší. Stefano Pioli chtěl po těžkém zápase s Neapolí protočit sestavou a po hodině hry připravil trojí střídání. Milánští mohli mnohem dříve pojistit vedení druhou brankou, ale dočkali se až čtvrthodinu před koncem. Rafael Leão nejprve neuspěl a branku přestřelil, nicméně o chvíli později zatáhl znovu balón do šestnáctky a střelou mezi nohy obránci Baschirotto překonal i brankáře Falconeho.

Rossoneri si mohli vydechnout. Čtvrthodinu před koncem vedli na San Siru o dva góly a byli na nejlepší cestě získat tři body. AC mělo i po odhodu Leãa další šance - bomba Brahima Díaze šla nad a na druhé straně se už v nastavení protlačil před Maignana Oudin, jenže nezakončil. Výsledek 2:0 se už ani po čtyřminutovém nastavení nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele