základní část, 24. kolo
26.02.2023 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Theo Hernández (© AFP)

AC už i s Ibrahimovičem ovládlo šlágr kola a bodově se dotáhlo na městského rivala Inter

AC Milán po třech předchozích výhrách nejtěsnějším poměrem 1:0 potvrdilo dobrou formu i v ostře sledovaném duelu s Atalantou a po výhře 2:0 se vyhouplo na třetí místo tabulky se sedmačtyřiceti body, za druhým Interem je navíc jen vinou horšího skóre. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho dominovali na trávníku od samého začátku a tříbodový zisk si naprosto zasloužili. Naopak celek z Bergama prohrál v Serii A podruhé za sebou a je šestý s jednačtyřiceti body.

Domácí vstoupili do tohoto utkání s velkou aktivitou a první větší možnost si vypracovali již po necelých sedmi odehraných minutách, kdy se za defenzívou protivníka zjevil zcela osamocený kanonýr Giroud, avšak po vynikajícím pasu Rafaela Leãa zakončoval z první příliš vysoko. Mírný favorit přeci jen vedl po pětadvaceti minutách hry, hodně smolný moment potkal brankáře Juana Mussa.

Giroud připravil balón pro Thea Hernándeze, jehož razantní projektil ze střední distance orazítkoval bližší konstrukci a míč se pak odrazil právě od zad plachtícího Mussa přímo do sítě. AC si pak hlídalo hubený náskok a soupeře vůbec k ničemu nepouštělo, pojistit ho mohlo přesně po odehrané hodině. V obrovské možnosti opět selhal nezastavitelný Giroud, jenž z bezprostřední blízkosti nevyzrál na vynikajícího strážce Atalanty.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem byl poprvé vidět pozdější hrdina Junior Messias, který však po přihrávce před hranici brankového území zvolil příliš prudké zakončení a hostující svatyni přestřelil. V 74. minutě se poprvé od konce května podíval na trávník jednačtyřicetiletý švédský forvard Zlatan Ibrahimovič a po operaci kolenních vazů odehrál necelých dvacet minut.

Hosté začali hrát ve zbývajícím průběhu na obrovské riziko a v 86. minutě inkasovali podruhé. Rozhodnout dokázal jednatřicetiletý brazilský útočník Messias, když po další skvostné kolmici Rafaela Leãa zachoval v obležení dvou protihráčů chladnou hlavu a vyběhnutého Mussa přehodil ukázkovým lobem. V dresu Atalanty nastoupil ke svému druhému soutěžnímu střetnutí v Serii A teprve jednadvacetiletý český záložník Lukáš Vorlický, v 84. minutě totiž vystřídal nizozemského špílmachra Teuna Koopmeinerse.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, livesport.cz, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele