základní část, 15. kolo
13.11.2022 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Antonín Barák (© AFP)

Ani Barákův gól Fiorentině nestačil, AC Milán rozhodl v nastavení

Vítězně zakončil rok 2022 AC Milán, ale v souboji s Fiorentinou to neměl vůbec jednoduché. Ačkoliv první branku vstřelili Rossoneri, konkrétně Rafael Leão, žádnou dominanci favorita to nepřineslo. Fiorentina srovnala zásluhou Antonína Baráka a vyrovnanou partii pak pro sebe uzurpovalo AC, když si v nastavení srazil Vranckxůc centr do sítě Nicola Milenković.

Fiorentina opouští San Siro zklamaná, protože nepředvedla vůbec špatný výkon a minimálně bod si zasloužila. AC se trápilo již minulý týden proti Spezii (2:1) a především pak proti Cremonese (0:0). A i s Fiorentinou to mělo do dokonalosti italského mistra daleko.

AC vstoupilo do zápasu skvěle a Rafaelu Leãovi stačily na první branku tři minuty. Portugalec dostal od Girouda přihrávku za obranu a placírkou k tyči rozjásal zaplněné San Siro. Fiorentinu ale rychle inkasovaná branka nepoložila, spíše naopak. Hned v 9. minutě orazítkoval tyčku český záložník Antonín Barák! Fiorentina byla nebezpečnější, Milán sice vedl, ovšem zcela přenechal iniciativu hostům, a ve 29. minutě byl za to potrestán. Antonín Barák se v šestnáctce otočil s balónem a překonal Tătărușanua - 1:1.

Fiorentina si podržela aktivitu i po vyrovnání a Stefano Pioli, navzdory dobrému začátku, nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen. Do druhého poločasu však oba celky vcházely beze změn. Tempo zápasu bylo i nadále dobré, ovšem dlouho se hrálo bez vyložené příležitosti na obou stranách.

Až v 71. minutě si málem vstřelil vlastní branku Kalulu. Fiorentina se pak vehementně dožadovala pokutového kopu po zákroku Tomoriho. Celý moment zkoumal VAR, a ačkoliv anglický stoper vzal nejdříve útočníka a až potom balón, rozhodlo se o pokračování ve hře.

AC Milán i Fiorentina se snažili rozhodnout ve svůj prospěch a balón se přeléval ze strany na stranu. Kouamého už dokonce Tătărușanua překonal, ale na brankové čáře zachránil AC Tomori.

Nakonec rozhodla šťastná ruka Stefana Pioliho, který poslal na hrací plochu Astera Vranckxe, a jeho centr znamenal rozhodující gól. Belgičanův pas přelétl Rebiće i Terracciana a s pomocí Milenkoviće zapadl do branky.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele