34. kolo
25.04.2022 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

Juventus v závěru otočil utkání se Sassuolem

Sassuolo odehrálo další zápas, který charakterizuje jeho minimálně letošní sezonu. Nad Juventusem vedlo a mohlo přidat dost dalších branek, jenže své šance zahodilo. Juventus sice působil utrápeným a laxním dojmem, ale v koncovce obou poločasů dokázal vstřelit dvě branky a vyhrát.

Sassuolo doma čekal velmi náročný soupeř, protože favorizovaný Juventus chtěl navýšit svůj náskok na pátý AS Řím a upevnit si čtvrtou příčku. Takže dnes potřeboval svůj spřátelený celek porazit. Jenže domácí Neroverdi nechtěli svou kůži dát lacino, o čemž se obrana Juventusu mohutně přesvědčovala po celý zápas. V desáté minutě ji dílem zaměstnal a dílem vystrašil Giacomo Raspadori, který pálil jen těsně vedle.

Polský brankář Wojciech Szczesny měl co dělat, aby později vyrazil i projektil Berardiho. Juventus se chvíli rozehrával a po osmadvaceti minutách si řekl o pozornost. Bernardeschiho centrovaný míč skončil u Dybaly, který tvrdě vypálil. Ke smůle Staré dámy ale dobíhající Zakaria už nedokázal dorazit míč do sítě. Juventus si ale jinak zahrával s ohněm a další varování vyslal Scamacca, jehož tvrdou ránu musel brankář Szczesny zase vyrážet.

Juve si nedalo říct a Sassuolo se krátce před koncem poločasu konečně dočkalo. Delší obléhání vápna Staré dámy zrychlil efektivní nahrávkou do běhu Berardi, který nahrál do uličky nabíhajícímu Raspadorimu. Toho obrana Juventusu dostatečně nepokryla a mladý talent se střelou na bližší tyč přeci jen prosadil!

Jenže Juventus dnes stále ještě počítal s útočníkem Paulem Dybalou. Ten sice doposud nebyl téměř vidět, jenže ve 45. minutě si vyměnil míč se Zakariou a krásnou ranou pod víko nedal Consiglimu šanci!

Druhý poločas sliboval napínavou podívanou, ale zůstalo jen u slibů. Juventus totiž razantně ubral a Sassuolo, které hrálo především díky skvěle sehrané a dynamické záloze tak trochu bago, zase neumělo svých šancí využít. Moratovu hlavičku naopak likvidoval Consigli a postarat se musel i o zakončení Keana. Poprvé to zvládl, jenže dvě minuty před koncem už kapituloval. Sandro vyhrál hlavičkový souboj pro Moiseho Keana, který se obtočil kolem Chirichese a prostřelil nešťastníka Consigliho mezi nohama.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Taarabt_QPR

zbytečný článek...ten zápas ze strany juve byl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele