17. kolo
11.12.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Zlatan Ibrahimovič (© AFP)

AC v Udine ztratilo, Ibrahimović zachránil v závěru remízu

AC Milán může přijít o průběžné vedení, protože na půdě Udinese nedokázal zvítězit. Rossoneri dlouho prohrávali po brance Beta a alespoň bod jim v nastavení zajistil Zlatan Ibrahimović. Závěr zápasu byl hodně vypjatý a sudí Fourneau ještě stihl vyloučit domácího Successe.

Jen výhra dávala Rossoneri jistotu, že i po víkendu zůstanou na čele Serie A. V Udine je ale čekal náročný úkol a to se nakonec potvrdilo.

Problémy odstartovaly sedmnáctou minutou a špatnou rozehrávkou na polovině hřiště. Domácí Beto pelášil do rychlého brejku, balón se mu pak i se štěstím několikrát odrazil zpátky na kopačku až před ním zívala prázdná branka, kterou trefil. Milánští museli přidat, ale proti dobře bránícím Zebrám to nebylo jednoduché. Když už ve 44. minutě překonal Silvestriho obránce Theo Hernández, mával se ofsajd.

Stefano Pioli potřeboval na prohraný poločas zareagovat a do druhého dějství poslal trojici nových hráčů - Messiase, Kessiého a Bennacera. AC se dlouho nemohlo prosadit a veškeré jeho aktivity vycházely vniveč. Teprve v závěru tlak Milána gradoval a Udine ho nakonec neustálo. Ve druhé minutě nastavení si udělal zády k brance prostor Ibrahimović a akrobatickou střelou, podobnou té z listopadu 2020, srovnal na 1:1. Milán měl ještě pár minut na případnou otočku, ale ve vypjatém závěru to už nestihl. Naopak, ve vyložené šanci se ještě ocitly Zebry a obětavý zákrok Kessiého znamenal jen rohový kop. Sudí Fourneau ještě stihl udělit červenou kartu Successovi, který ve snaze zabránit Maignanovi v rozehrávce francouzského brankáře zbytečně fauloval.

AC Milán nedokázal v Udine vyhrát a může přijít o první místo v tabulce, pakliže Inter nebo Neapol zvítězí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele