18. kolo
19.12.2021 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Sampdorie (© AFP)

Sampdoria ztratila s Benátkami dva body

"Námořníci" nemohou být s výsledkem zápasu proti Benátkám spokojeni. Dlouhé vedení, které jim už v první minutě zařídil Manolo Gabbiadini, ztratili přesně tři minuty před koncem vyrovnávací brankou Thomase Henryho.

Remíza je pro domácí málo. Sampdoria chtěla na vlastním hřišti proti nováčkovi naplno bodovat a to se díky neschopnosti přidat druhý gól nepodařilo.

Benátky začaly na Stadio Luigi Ferraris nejhůř jak mohly a už v první minutě inkasovaly. Sampdoria předvedla pohlednou akci na jeden dotek, kterou v pádu zakončil Manolo Gabbiadini. Byl to očekávaný průběh a předpokládalo se, že domácí nezůstanou jen u jednoho gólu. Benátky také dokázaly zahrozit a v 17. minutě musel Audero předvést zásah proti Tessmannovi.

Sampdoria měla jinak více ze hry, ale přidat další gól se jí nedařilo. Candreva z přímáku minul, stejně jako později Gabbiadini. Před koncem prvního poločasu si počíhal na Candrevovu střelu Romero a tak si Sampdoria hýčkala jen jednobrankový náskok.

Sampdoria na neproměňování šancí doplatila. Krátce po změně stran hlavičkoval těsně vedle Thorsby a i další a další šance nekončily gólem. Ke slovu se dostávaly i Benátky, ale také nedokázaly mířit přesně. Hosty výrazně držel i brankář Romero a především díky němu zůstávali ve hře o body.

Deset minut před koncem přežila Sampdoria stoprocentní šanci, ale z tohoto varování si příliš nevzala a tři minuty před koncem o vedení přišla. Thomas Henry si navedl balón na pravačku a nádherným obstřelem do šibenice nedal Auderovy nejmenší šanci zasáhnout. Pro Sampdorii to byla pochopitelně studená sprcha a úder, ze kterého se nevzpamatovala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele