9. kolo
22.10.2021 18:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Antonio Sanabria (© AFP)

Turín těsně porazil Janov, tomu nestačily ani dvě branky

Turín dnes předvedl velmi dobrou podívanou a nakonec ji taky po zásluze opanoval. I když janovský celek v Turíně dvakrát snížil, na třetí zásah, o který se pro domácí postaral Brekalo, už odpovědět nedokázal.

Andreu Belottiho, dříve Pana Nepostradatelného, jsme dnes opět našli jen na lavičce. Trenér Jurić prostě spolupracuje radši s Tonnym Sanabriou a i dle dnešního duelu je snadné pochopit proč. Někdejšímu talentu La Masie, kterého si všimlo římské AS po příchodu Luise Enriqueho, stačilo 14 minut na vstřelení prvního gólu dnešního duelu. Po krásném pasu od Ansaldiho si paraguayský střelec naskočil na zadní tyči na míč a poslal ho do protipohybu brankáře Sirigua.

Sanabriovi ale nejde jen střílení branek - on je umí taky chystat pro své spoluhráče. Jako ve 31. minutě, když se probil středem hřiště, natáhl na sebe dva stopery a vymyslel skvělou nahrávku na nabíhajícího Tommasa Pobegu. Kmenový hráč AC Milán zamířil přesně k tyči a Turín vedl o dvě branky.

O chvíli později málem udeřil i Janov, jenže Caleb Ekuban nedokázal svou střelou propálit domácího gólmana. Obrátky začali Grifové zvyšovat až po změně stran. Nejprve se do šance probíjel Mattia Destro, který sklepl míč u vápna a snažil se ránu zakroutit k tyči. Turínu se povedlo navýšit už na 3:0 v 58. minutě, jenže krásný oblouček pod břevno Linettymu pro předchozí faul nebyl uznán.

Turín ale neměl utkání ještě zcela vyhrané. Rázně ho o tom přesvědčil Mattia Destro, k němuž na hraně ofsajdu propadl míč a Destro ho dokázal se štěstím procpat do sítě.

Turín však ještě jednou odskočil v 77. minutě, když zrychlil hru u vápna Janova. Do volného prostoru po straně nasprintoval Dennis Praet, který stříleným centrem našel Josipa Brekala a pro něj už nebylo problémem vměstnat míč za Siriguova záda. A to bylo dobře, protože Janovu se nakonec povedlo ještě jednou snížit, když nikdo z obránců Býků nehlídal volného Caiceda - 3:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Sforza

ad Toro ,, dle autora clanku "Zvlášť kruté utkání pro ně znamenal souboj s Neapolí, která o svém vítězství rozhodla díky aktivitě Victora Osimhena až v 81. minutě."

Tak hlavne ze predtim v zapase s Juve dostali gol UZ v 86.minute

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele