17. kolo
12.12.2021 12:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Antonio Sanabria slaví gól (© AFP)

FC Turín se doma dočkal dalšího vítězství, těsně přehrál Boloňu

Fotbalisté Turína i v sestavě s Davidem Zimou zvítězili v utkání 17. kola nad Boloňou 2:1 a v tabulce poskočili na dvanácté místo. První gól Granaty obstaral Sanabria a druhý si srazil Skorupski do vlastní sítě. Rossoblu ještě dostali možnost, když z pokutového kopu snížil Orsolini, ale víc už nestihli.

Český obránce David Zima nechyběl v základní sestavě Turína a byl u toho, když domácí udávali tempo prvního poločasu. Po čtvrthodině hry se postavil k volnému přímému kopu Lukić a jeho projektil zamířil těsně nad. Lukič byl při chuti a ve 24. minutě posunul balón na Antonia Sanabriu, který sám proti brankáři nezaváhal. Granata vedla 1:0 a měla i další možnosti. Před koncem poločasu zablokoval zpětnou přihrávku do nebezpečného prostoru na rohový kop Soumaoro a chvíli na to pálil Sanabria do břevna!

Domácí mohli jen litovat, že nepřidali další gól. V 56. minutě se Boloni naskytla solidní příležitost a Aaron Hickey netrefil zařízení. O pár minut později se dostal do gólovky i David Zima. Střelu českého obránce vytěsnil Skorupski. Převaha Turína pokračovala a čtvrthodinu před koncem se domácí příznivci přeci jenom dočkali druhého gólu. Po Lukićově zpětné přihrávce zakončoval Tommaso Pobega a Łukasz Skorupski si jeho střelu protečoval do vlastní sítě.

Turín vedl 2:0 ale rozhodnuto ještě nebylo. Brankář Milinković-Savić v gólové šanci smetl útočícího hráče a byla nařízena penalta. S naprostým přehledem jí proměnil Riccardo Orsolini, takže závěrečných deset minut slibovalo velké drama. Domácí se samozřejmě zatáhli a hrozili z brejkových situací. Po jedné z nich měl v nastavení obrovskou loženku Simone Zaza, ale zblízka Skorupskiho nepřekonal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele