38. kolo
20.05.2022 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

Abraham anglickým rekordmanem Serie A, Římané si poradili s Turínem

Římané si poradili s FC Turín a v rozlučkovém utkání s tímto ročníkem Serie A získali poslední tři body. Ty jim stačí na to, aby se kvalifikovali do Evropské ligy a hůře než šestí neskončí. Lví podíl na jasné výhře měl Tammy Abraham, autor dvou branek.

Trenér Mourinho šetřil některé opory a hráči jako Zaniolo, Smalling nebo Karsdorp seděli jen na lavičce. Pro něj existují jen dva hráči v poli, bez nichž se neobejde - kapitán Pellegrini a střelec Abraham. A oba dnes měli k výsledku co říct. Turín sice začal doma aktivněji a Římany přehrával, ale do větších šancí ho hosté nepustili.

Naopak si jednu sami připravili. V 18. minutě zahrával Pellegrini rohový kop a posadil ho na hlavu Maraše Kumbully, proti jehož hlavičce ale vytáhl naprosto perfektní zákrok brankář Berisha. A pak už začalo hrát AS. Prakticky z druhé větší šance se dokázalo prosadit. Psala se 33. minuta, když Pellegrini vysunul Tammyho Abrahama, před ním uklouzl Zima a to dalo anglickému snajprovi dostatek času na zakončení.

Pět minut před koncem první půle navíc domácí vyrobili další velkou hrubku v obraně. Rodríguez nahrál hodně nešťastně Berishovi a jeho nahrávku stihl zachytit opět pozorný Abraham. Toho musel albánský brankář Turína faulovat a sudí proto pískal penaltu. K ní by se obyčejně postavil kapitán Pellegrini, jenže Abraham měl možnost svým 17. ligovým gólem překonat anglický rekord. To se mu povedlo a odteď je Abraham nejlepším anglickým střelcem v jediné sezoně Serie A.

Do druhé půle vlétl Turín trochu lépe a agresivní postup Tommasa Pobegy musel dalším reflexivním zákrokem likvidovat brankář Rui Patrício. Svou roli ale zvládl výborně a uchránil AS od inkasování. Na opačné straně si Berisha poradil se zakončením Jordana Veretouta a taky s pokusem Zaniola. Přesto ale ještě jednou kapituloval. Dvanáct minut před koncem totiž Buongiorno fauloval právě Zaniola a kapitán Pellegrini se z penalty jasně prosadil - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud nehraje Bremer, tak gól asi dáme, ale Turín doma nepustí nic.

1:1.

Reagovat
Largo

Bude hrát Sanabria, náš ex, takže gól dostaneme Taky to vidím na remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec prijemne překvapení,neviděl jsem poprvé letos, dnes si pustim

Reagovat
Largo

Taky jsem to poustel ze zaznamu a super prekvapeni. Dobrej mac.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele