30. kolo
19.03.2022 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Neapol otočila výsledek a získala tři body

Ve hře o titul zůstává Neapol, která otočila nepříznivý vývoj proti Udinese. Hosté na stadionu Diega Armanda Maradony vedli, ale Parthenopei díky dvěma brankám Victora Osimhena výsledek otočili. Udinese přišlo nejen o body, ale také o vyloučeného Pabla Marího.

Neapol by se v případě vítězství dotáhla na vedoucí AC Milán a přesně to se také stalo. Domácí byli od začátku častěji na balónu, ale do šancí se nedostávali. Ve 22. minutě se pak podařilo Zebrám nečekaně udeřit. Gerard Deulefeu dostal před pokutovým územím přihrávku a přízemní střelou překvapil Ospinu.

Po půlhodině hry mohlo být s Neapolí hůře a Ospina zachránil svůj tým od druhé inkasované branky. Po hlavičce Marího vytáhl fantastický zákrok a z následného rohového kopu nic nebylo. Neapol se nedočkala vyrovnání ani pět minut před koncem poločasu, když nebezpečnou střelu Ruize vyrazil špičkou kopačky Silvestri.

Svěřenci Luciana Spallettiho potřebovali ve druhém poločase výrazně přidat a to se jim podařilo. V 52. minutě posadil Rui přesný centr na hlavu Victora Osimhena a ten vyrovnal - 1:1. Tlak Parthenopei rázem vzrostl a zanedlouho došlo k otočce. Politano si vyměnil balón s Di Lorenzem a pohlednou akci zakončil opět Victor Osimhen.

Najednou muselo útočit Udinese a to byl problém. Zebrám se směrem dopředu nedařilo a Ospina nemusel řešit jedinou vážnější situaci před svojí brankou. Hosté si navíc závěr zápasu zkomplikovali, když vletěl nešetrně do souboje Pablo Marí a za karatistický zákrok uviděl rovnou červenou kartu. Oslabené Udinese mohlo ještě jednou inkasovat, ale Rui orazítkoval s přispěním Silvestriho břevno! Neapol uhájila vedení 2:1 a minimálně na pár hodin se bodově dotáhla na vedoucí AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele