8. kolo
17.10.2021 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Neapol je i po osmi kolech stoprocentní!

Také v 8. kole neztratili fotbalisté Neapole ani bod a po výhře 1:0 nad FC Turínem pokračují ve spanilé jízdě. Turínští se na San Paolo drželi dlouho, ale nakonec inkasovali z kopačky Victora Osimhena devět minut před koncem.

Blízko byla Granata velkému úspěchu - obrat o body suverénní Neapol. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho se tentokrát na vítězství pořádně nadřeli, ovšem zvítězili a na další už se historie ptát nebude.

Pouze na lavičce náhradníků zůstal po celý zápas obránce David Zima, zatímco jeho spoluhráč Rolando Mandragora vydržel na hrací ploše jen osm minut. Kvůli brzkému zranění musel hostující trenér Jurić poprvé střídat, což byla určitě nezanedbatelná nepříjemnost. Neapol o sobě dala poprvé vědět ve 26. minutě, když se Granata provinila v pokutovém území faulem a následovala penalta. Avšak jindy spolehlivý Lorenzo Insigne selhal. Milinković-Savić vystihl bídně kopnutou penaltu a udržel nerozhodný stav. Turín mohl na konci prvního poločasu favorita potrestat, ale přečíslení tři na jednoho trestuhodně zazdil.

Z pohledu domácích to nebyl optimální první poločas, na druhou stranu hosty je nutno za výkon pochválit. Neapol po změně stran trochu přidala a v 62. minutě orazítkoval tyčku Hirving Lozano. Vzápětí na druhé straně spálil velkou šanci Brekalo a výborný zákrok předvedl Ospina! Turínští se favorita nebáli a další krušné chvilky mu přichystal Brekalo svojí nebezpečnou tečí, která však skončila mimo branku.

Vyrovnané utkání nakonec rozhodl jediný moment. V 81. minutě se Granata nedokázala vymanit z tlaku, při neúspěšném odkopu se balón vznesl do vzduchu a Victor Osimhen si s ním ve výskoku věděl rady! San Paolo začalo burácet a další tři body byly na cestě. Turín se ještě snažil o vyrovnání, ale čas hrál proti němu. Neapol je i po osmi kolech jako jediný tým Serie A stoprocentní.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí 0.

Reagovat
smazaný uživatel

9 minut plus nastavení .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele