25. kolo
12.02.2022 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lorenzo Insigne (© AFP)

Inter veze z Neapole pouze bod a může přijít o vedení

Sobotní šlágr mezi Neapolí a Interem Milán vítěze nepoznal a z konečného výsledku 1:1 má největší radost AC Milán, který může jít v neděli do čela tabulky. Neapol šla díky pokutovému kopu Lorenza Insigneho rychle do vedení, ovšem Inter na začátku druhé půle prostřednictvím Edina Džeka vyrovnal. Obhájci Scudetta měli sice ve druhém poločase převahu, ale rozhodnout nedokázali.

Neapol přivítala Inter Milán v přímém souboji o první místo v tabulce. Mezi oběma celky byl jen jednobodový rozdíl. Očekávala se vyrovnaná partie a tak konečný výsledek vlastně nikoho příliš nepřekvapí.

První poločas nabídl svěží fotbal, ve velmi dobrém tempu a diváci se na stadionu Diega Armanda Maradony dočkali i první branky. Inter totiž nevstoupil do zápasu tím nejlepším způsobem. Už v 5. minutě došlo v pokutovém území k zákroku De Vrije na Osimhena a sudí po poradě s videem odpískal pokutový kop. Lorenzo Insigne zvolil střelu k tyči a i když Handanovič správně tipl směr, na balón nedosáhl. Neapol rychlá branka nabudila a po čtvrthodině hry zazdil dobrou příležitost Zieliński, když pálil do tyče.

Hosté vyrovnávali hru postupně a zatím museli čelit šancím domácích. Ve 28. minutě zkusil střelecké štěstí i Osimhen a rozvlnil jen boční síť. Až o osm minut později zahrozil i Inter, jmenovitě Edin Džeko. Bosenský útočník ale hlavičkoval jen doprostřed branky a tím pádem do náruče Ospiny.

Inter se dočkal vyrovnání krátce po změně stran. Džeko nejprve nepovedeně hlavičkoval do obránce, ale balón se k němu odrazil zpátky a nekompromisní střelou zblízka pod břevno srovnal na 1:1. Neapol si mohla vzít vedení zpátky, rychlonohý Osimhen rozjel vlastní akcí a jeho střelu vytěsnil Handanovič. Inter byl ve druhém poločase aktivnější, ale Neapol zase zůstávala mimořádně nebezpečná. V 69. minutě se dostal k zakončení Elmas a Handanovič musel předvést další z řady dobrých zákroků.

Nerazzurri si udržovali převahu až do samotného závěru, ale vstřelit vítěznou branku se jim nepodařilo. Nic na tom nezměnilo ani pět minut nastaveného času. Remíza 1:1 je pro Inter ztrátou a pokud AC Milán v neděli odpoledne porazí Sampdorii, půjde do čela Serie A. Je nutné ale podotknout, že Inter má stále jedno neodehrané utkání k dobru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele